Δήμος Αγ. Παρασκευής: Ψηφίστηκε ο πρόϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2013.video1*2

 

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν στις 23/1/2013.

Η πρώτη αφορούσε τη συγκρότηση επιτροπών απαραίτητων για την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στα Πευκάκια και τον ορισμό μελών του διοικητικού συμβουλίου των σχολικών επιτροπών. Κατά τη διάρκεια αναγνώστηκε επιστολή που στάλθηκε προς τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά και το σύνολο του ΔΣ, από τους πέντε αθλητικούς συλλόγους της Αγίας Παρασκευής για τη μη πρόθεση επιχορήγησής τους μέσα στο 2013.

Η δεύτερη συνεδρίαση αφορούσε την  Ψήφιση  Τεχνικού Προγράμματος Δράσης, Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και  Προϋπολογισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής οικονομικού έτους 2013 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 266 παρ. 4 του Ν. 3852/2010.

Προλόγισε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς  και ακολούθησε η εισήγηση του Αντι/χου Οικονομικών κ. Τίμου Κωστόπουλου. Στη συνέχεια μίλησε η γραμματέας του Δήμου κα Μιχαλοπούλου, από την ομιλία της οποίας κρατήσαμε τα εξής: α) ότι ο προϋπολογισμός είναι απαγορευτικός για επιχορηγήσεις προς τους συλλόγους και β) ότι τα δημοτικά τέλη υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν με υπουργική απόφαση αν ο προϋπολογισμός ξεφύγει τα 2 πρώτα τρίμηνα του έτους!

Ακούσαμε έναν αρκετά σφιχτό προϋπολογισμό ο οποίος μάλλον είναι απόρροια των καιρών και των καταστάσεων. Σίγουρα δεν είναι αρεστός αλλά λόγω της κρίσης και των αυστηρών και συχνών ελέγχων που γίνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπάρχει μεγάλος δισταγμός και μπαίνει φρένο σε ανοίγματα. Κατά την άποψή μας θα γίνονται μόνο όσα έργα εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα. Για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών συλλόγων ο Δήμαρχος δήλωσε πως αν μπορέσει θα τους ενισχύσει, αλλά προς το παρόν και σύμφωνα με τα λεγόμενα της γραμματέως του Δήμου κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν : ΝΑΙ  19, ΟΧΙ  8 και ΛΕΥΚΑ  3. Από τις δημοτικές παρατάξεις οι “Μαζί για την Αγ. Παρασκευή” ψήφισαν ΟΧΙ, ΛΕΥΚΟ από την “Νίκη για την Αγ. Παρασκευή”, ΟΧΙ ο κ. Γκιζιώτης και ΝΑΙ ο κ. Κουβόπουλος.
.


.

.