Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και η κοπή της βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Κοντοπεύκου

Την ετήσια Γενική Συνέλευσή του πραγματοποίησε σήμερα (27/1/13) ο Σύλλογος Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων στην αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Έγινε ετήσιος απολογισμός από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Ματσούκα και αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου – δεντροφύτευση, περίβολος του Ναού του Αγίου Δημητρίου, πανηγύρι της συνοικίας στην πλατεία Μ. Μερκούρη, έκδοση φυλλαδίων, εκδήλωση με καλεσμένους τους κκ Γλέζο & Ληναίο κλπ- και τα προβλήματα της περιοχής – οδός Γαρυττού, μη ύπαρξη ελεύθερων χώρων ψυχαγωγίας των κατοίκων, κτήμα Ιόλα, τον αγώνα της κ. Μίχα για το πλυντήριο αυτοκινήτων, κλπ-.

Ο κ. Ματσούκας κατέληξε ότι το προεδρείο του συλλόγου χρειάζεται τη συμμετοχή, τη συμπαράσταση και την παρουσία των κατοίκων στην προσπάθεια που κάνει για την καλυτέρευση της ζωής τους. Γιατί όπως τόνισε: “Ένα αναπτυγμένο προάστιο-γειτονιά μεγαλώνει την εφορία των πολιτών”.

Το λόγο πήρε κατόπιν η κ. Μίχα που αναφέρθηκε στον αγώνα της για το θέμα με το πλυντήριο αυτοκινήτων στις οδούς Παναγούλη & Κανάρη, την προσπάθεια που κάνει και το παράπονο ότι δεν βρήκε συμπαράσταση από το Δήμο. Ο κ. Ριτζάκης αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και κατ’ επέκταση ο Δήμος μας.

Δύο είναι τα θέματα της περιοχής κατά τον κ. Μιχάλη Γαβρά, η περιβαλλοντική υποβάθμιση λόγω των έργων που γίνονται και το κτήμα Ιόλα. Χρειάζεται όπως είπε ο σύλλογος να ανανεώσει τα θέματά του και να πλησιάσει την νεολαία και να ασχοληθεί με την κοινωνική αλληλεγγύη και τον πολιτισμό στη γειτονιά σε συνεργασία με άλλες πολιτιστικές δράσεις της περιοχής όπως οι Κορύβαντες και το Δίκτυο αλληλεγγύης.

Σημαντική η κουβέντα του κ. Καραμολέγκου ότι πρέπει να γίνονται δραστηριότητες όχι μεμονωμένες αλλά όλοι μαζί, φέρνοντας ως παράδειγμα τον αγώνα της κ. Μίχου για το πλυντήριο αυτοκινήτων. Το μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης  κ. Σακκά είπε ότι τα ζητήματα που συζητιούνται είναι άρρηκτα δεμένα με τον προϋπολογισμό του Δήμου. Εκτός της διαδικασίας έγινε μια ανακοίνωση από τον κ. Κώτση Παναγιώτη για την πρόθεση δημιουργίας Καταναλωτικού Συνεταιρισμού μη κερδοσκοπικού που θα λειτουργεί πρατήριο με ελληνικά προϊόντα, Ελλήνων παραγωγών (για την κίνηση αυτή θα σας ενημερώσουμε σύντομα με άλλο άρθρο).

Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια είπε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι ευθύνες είναι ετών και αφού δεν ενήργησαν όταν υπήρχαν χρήματα τι να κάνει αυτός τώρα με μειωμένο προσωπικό (μόλις 7 άτομα στην αυτεπιστασία) και 60% μειωμένα έσοδα. Η οδός Γαρυττού είναι δύσκολο θέμα και αφορά και τον Δήμο Χαλανδρίου ο οποίος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται στην συνάντηση που είχε προηγηθεί.Στόχος της κεντρικής εξουσίας είναι να δώσει το υς Δημους σε ιδιώτες (σκουπίδια, παιδ. σταθμούς κλπ) και η Αγία Παρασκευή αντιδρά σε αυτό όπως μπορεί. Θα επιδιωχθεί η απαλλοτρίωση του χώρου στην Τήνου & Δερβενακίων και η δημιουργία μελέτης για την οδό Αγίας Τριάδος από την Μεσογείων έως την Παναγούλη.

Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι το Κοντόπευκο τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές με τα σχολεία που έχει, την συγκοινωνία τα πεζοδρόμια κλπ. Συμφώνησε πως η Γαρυττού είναι δύσκολη υπόθεση, έχει γίνει κάποια μελέτη και πως οι δύο δήμοι πρέπει να υιοθετήσουν το έργο. Πρότεινε να υπάρξει συνέχεια στα δεσμευμένα οικόπεδα, το κερδισμένο δικαστήριο για τον Ιόλα δίνει τις δυνατότητες να συνεχίσουμε σαν δήμος.

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος ανέφερε την τοποθέτηση καντίνας στην πλατεία Κοντοπεύκο η οποία είναι πρόταση του συλλόγου με τον πρόεδρο κ. Ματσούκα να ενημερώνει ότι ζητήθηκε να μπεί μια καντίνα στην πλατεία με φτηνά προϊόντα για τους κατοίκους και έτσι θα περιφρουρείται και η πλατεία.

Ο κ. Σταθόπουλος θα περίμενε όπως είπε από το Δήμαρχο να πει τι συγκεκριμένο έγινε στο Κοντόπευκο. Αντίθετα ακόμα και οι δεντροφυτεύσεις που έγιναν αφέθηκαν στην τύχη τους και τα φυτά μαράθηκαν. Συμφωνεί με τον σύλλογο να γίνουν μικρές σημειακές παρεμβάσεις. Και θα έπρεπε όλοι στο δημοτικό συμβούλιο να συγκεντρωθούν και να ασχοληθούν μια φορά με τα προβλήματα του Κοντοπεύκου. Σκοπός της κεντρικής εξουσίας είναι όπως είπε, ο Δήμος να γίνει μια φτωχοποιημένη υπηρεσία του κράτους.

Με προσοχή άκουσε όσα ελέχθηκαν είπε ο κ. Γκιζιώτης  και όλοι έκαναν εναπόθεση της λύσης των προβλημάτων στο διπλανό τους. Δεχόμαστε μοιρολατρικά ένα ρόλο και δεν σκεφτόμαστε ότι τα χρήματα που χρειάζονται τα παράγουμε εμείς. Μπορούσαμε να έχουμε δημιουργήσει μια άλλη πόλη μια άλλη ζωή.

Ο κ. Κουβόπουλος αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό και στον έλεγχο που γίνεται από το κράτος και τόνισε την απουσία του κόσμου στις συνελεύσεις αναρωτώμενος που είναι οι υπόλοιποι κάτοικοι. Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να γίνουν έργα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου και ευχές για καλή χρονιά.

Παρόντες εκτός αυτών που αναφέρθηκαν ανωτέρω και αρκετών κατοίκων της περιοχής ήταν οι κκ Τ. Κωστόπουλος, Γ. Παναγόπουλος, Β. Σάρκουλας, Μ. Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Πευκακίων κ. Μπακογιάννης και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγ. Παρασκευής κ. Μπασακίδου-Καράμπελα.

Σημείωση:

  • Συμφωνούμε ότι οι μάχες πρέπει να δίνονται συλλογικά και όχι ο καθένας μόνος του
  • Οι δημότες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους και τουλάχιστον να παρουσιάζονται στις συνελεύσεις αν θέλουν να επιτύχουν λύσεις στα προβλήματα. Ο καναπές και η τηλεόραση μπορούν να περιμένουν.
  • Εξάλλου οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: “η ισχύς εν τη ενώσει”.