Καταδικαστική απόφαση για τον επιχειρηματία για την κατεδάφιση του Σιστοβάρη

Εκδικάστηκε σήμερα 28/1/2013 η έφεση για το κτήμα Σιστοβάρη. Η κατηγορία της παράνομης κατεδάφισης του κτηρίου-βίλας που βρισκόνταν στο χώρο βαραίνει τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται πλέον το χώρο.

Μηνυτές ήταν οι κκ Α. Σιδέρης και Κ. Κατσάρας και μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι κκ Αντωνιάδης και Καλογεροπούλου οι οποίοι γνωστοποιήθηκαν από τον κ. Σαμουρέλη τον Ιούλιο του 2007 όταν κατέθεσε την έκθεση παροχής εξηγήσεων.

Εντύπωση προκάλεσε το ότι σύμφωνα με τη δικογραφία μάρτυρας υπεράσπισης του επιχειρηματία ήταν ο νυν δημοτικός σύμβουλος και τότε αντιδήμαρχος  κ. Κώστας Κρητικίδης. Και βέβαια το ερώτημα που κυκλοφορεί πλέον ευρέως και έφτασε στ’ αυτιά μας, είναι γιατί ο κ. Κρητικίδης πήγε ως υπεράσπιση του επιχειρηματία;

Ο επιχειρηματίας κ. Σαμουρέλης ισχυρίστηκε ότι το κτήριο δεν κατεδαφίστηκε αλλά έπεσε μόνο του και σε άλλη ερώτηση ότι βρίσκεται κάπου εκεί πίσω!!! Όμως ο ισχυρισμός κατέπεσε με τις ερωτήσεις της προέδρου και τις απαντήσεις που έδωσε ο επιχειρηματίας. Μια από τις ερωτήσεις της  προέδρου ήταν γιατί δεν υπήρχε άδεια για την όποια μεταβολή στο κτίσμα (όπως κατεδάφιση) και ο επιχειρηματίας απήντησε πως θα έβγαζε εκ των υστέρων.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν χωρίς ελαφρυντικά και τελεσίδικη με ποινή 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 5000€ (η πρωτόδικη ήταν 8 μήνες και 5000€). Παρόντες στο Εφετείο ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος ζήτησε παράσταση πολιτικής αγωγής, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, η κ. Κ. Γιαγή, ο κ. Γ. Σταθόπουλος και ο κ. Σ. Παπαμιχαήλ.