Με χορούς και τραγούδια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Τσακός

Το βράδυ της Κυριακής 27/1/2013 η ταβέρνα του Τσακού “ο Κορομηλάς” γέμισε κόσμο, τραγούδια και χορό. Αιτία ήταν η πρόσκληση του Συλλόγου των Κατοίκων του Τσακού για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Μια ευκαιρία να έρθουν κοντά οι γείτονες και να πάρουν ανάσα από τα βαριά προβλήματα των ημερών. Όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα και για όσες ώρες έμειναν εκεί γύρισαν πίσω στα καλά χρόνια και τίποτα δεν θύμιζε μνημόνιο καί όλα τα επακόλουθα. Γιατί όταν ανοίγεις την πόρτα και αντικρίζεις το πλατύ χαμόγελο των μελών του ΔΣ του συλλόγου και σε υποδέχονται σα να είσαι μοναδικός πως να μην περάσεις μια όμορφη βραδιά.

Έτσι λοιπόν μαζεύτηκαν στον “Κορομηλά” απλοί κάτοικοι και πολιτικοί της πόλης σαν μια παρέα. Η αίθουσα σύντομα γέμισε αλλά όπως λένε … όλοι οι καλοί χωράνε.

Ο πρόεδρος Βασίλης Σαββίδης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους  και αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα του συλλόγου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, επίσης μίλησε για τα τρόφιμα που συνέλεξε ο σύλλογος για τις άπορες οικογένειες και ευχαρίστησε τον κ. Σταθόπουλο και την παράταξη “Νίκη για την Αγ. Παρασκευή” καθώς και τον πρώην δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους για να μαζευτούν τα τρόφιμα.

Ο γραμματέας κ. Τάσος Μίχας ανέφερε τις δράσεις του συλλόγου εν συντομία όπως ο καθαρισμός του χώρου του Πυροφυλακίου στο λόφο, το καθάρισμα των δέντρων από τις κάμπιες σε συνεργασία με το Δήμο, την οργάνωση Θεατρικού τμήματος του συλλόγου με την εποπτεία του κ. Μπεθάνη και τον προγραμματισμό για τις 23 Φεβρουαρίου επίσκεψης στο θέατρο του Στέφανου Ληναίο. Ο Σύλλογος όπως είπε δεν ξεχνά το ΟΤ 118, ενδιαφέρεται για το έργο της Ελ. Βενιζέλου, την Βιοκλιματική Ανάπλαση, το κολυμβητήριο, το Μπαρμπίκα, το Μακρή, το πάρκο Νεαπόλεως κλπ.

Έκανε και μια σημαντική ανακοίνωση, ότι αρχίζουν περιπολίες στις γειτονιές του Τσακού από πιστοποιημένες ομάδες security για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Στη συνέχεια βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα  από το Σύλλογο με τη συμβολή του Δημάρχου ο κ. Σταματίου για την προσφορά του σ’ αυτό το εγχείρημα.

Αξίζει να αναφέρουμε και το ημερολόγιο που δημιουργήθηκε για τα 10 χρόνια του Συλλόγου Τσακού (2003 – 2013) με φωτογραφίες από εκδηλώσεις και δράσεις των προηγούμενων ετών.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης μαζί με τις ευχές του προς τους κατοίκους και το Σύλλογο.

Και το γλέντι άρχισε με την ορχήστρα του συλλόγου που αποτελείται από κατοίκους της περιοχής και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις μεγάλες ορχήστρες. Οι χοροί ξεκίνησαν, οι Τσακιώτες έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες και πήραμε και ένα μάθημα από την αγαπητή μητέρα του Αντιδ/χου κ. Παναγόπουλου που μας έδειξε ότι το κέφι και ο χορός δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά χρειάζεται “καρδιά”!

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Τσακού οργάνωσε ένα γλέντι όπως μόνο αυτός ξέρει. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και βοήθησε για μια ακόμα φορά να φέρει κοντά τους κατοίκους της περιοχής.

Εκεί ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Γιαννακόπουλος, κ. Σταθόπουλος, κ. Γκιζιώτης και κ. Κουβόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, οι αντιδ/χοι κ. Παπαδοπούλου, κ. Μουχτούρη και κ. Παναγόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ησαϊας, κ. Κωνσταντακόπουλος, κ. Δημητρίου, κ. Γάκη, κ. Κρητικίδης και κ. Μουστόγιαννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Μπακογιάννης, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής  κ. Μπασακίδου-Καράμπελα μαζί με τα προεδρεία των σχολείων της περιοχής, ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ κ. Καράμπελας και η πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ κ. Γαϊτάνου.