Καλό ειναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Β.Σάρκουλας να ακούει πρώτα

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού κ. Βασίλης Σάρκουλας σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο, αφού αναγνώρισε την ύπαρξη στην πόλη δύο κλειστών γυμναστηρίων, τα οποία κατασκευάστηκαν επί των ημερών της παράταξής μας, αναρωτήθηκε αν έχει γίνει κάποια αθλητική εγκατάσταση επί διοίκησης Β. Γιαννακόπουλου την περίοδο 2007-2010;

Μάλιστα έκανε αναφορά στο ότι τα γήπεδα όπου έπαιζε μικρός εξακολουθούν να είναι τα ίδια, χωρίς να έχουν προστεθεί νέα.

Ας μας επιτρέψει ο κατά τ’ άλλα συμπαθέστατος κ. Σάρκουλας να τον πληροφορήσουμε (αν δεν το γνωρίζει ήδη) πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει οπό το γραφείο του στο αθλητικό κέντρο της Νότου (το οποίο δεν υπήρχε πριν από τα 2007) και να κάνει μια βόλτα στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τους δημότες της πόλης μας κατά την τετραετία 2007-2010. Αν πάει προς τα αριστερά σύντομα θα βρεθεί στο Αθλητικό πάρκο «Στ. Κώτσης» (πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη) όπου λειτουργεί από το 2008 ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, εξοπλισμένο με υπαίθρια αθλητικά όργανα που γυμνάζονται δωρεάν οι δημότες. Αν γυρίσει λίγο πίσω στην οδό Ανδρούτσου θα συναντήσει την αίθουσα γυμναστικής και χορού που λειτουργεί από το 2010. Στη συνέχεια ας περάσει από το Κοντόπευκο και συγκεκριμένα στην οδό Παπαρηγοπούλου όπου λειτουργούν δύο νέες υπερσύγχρονες αίθουσες γυμναστικής και χορού, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα, στα Πευκάκια θα βρεθεί στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που ίδιος έχει αφήσει στο έλεος του.

Η βόλτα αυτή σίγουρα θα τον βοηθήσει να φρεσκάρει τη μνήμη του ή να ανακαλύψει το έργο που επιτελέστηκε την τετραετία 2007-2010.

Στην ίδια συνέντευξη παρουσίασε με θετικό τρόπο τα αποτελέσματα του ισολογισμού 2012 αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει προκαλέσει επί των ημερών του με την πολιτική που ακολουθεί, η οποία έχει ως συνέπεια τη μείωση της συμμετοχής των δημοτών στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, τη δραματική πτώση των εσόδων, την εγκατάλειψη των αθλητικών σωματείων και των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Σάρκουλας και η παράταξή του, για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους, επαναλαμβάνουν συνεχώς για χρέη που έχουν κληρονομήσει, αλλά φυσικά δεν τους συμφέρει να αναφέρουν ότι παρέλαβαν ένα νοικοκυρεμένο νομικό πρόσωπο με οργάνωση και υποδομές που προηγουμένως δεν υπήρχαν. Μάλιστα, οι βεβαιωμένες οφειλές από Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου ήταν πάνω από 320.000€, οι οποίες εάν είχαν καταβληθεί θα μιλούσαμε για έναν κερδοφόρο οργανισμό. Στην ίδια συνέντευξη δεν ακούσαμε να αναφέρει τίποτα για την αύξηση των τιμών κατά 25% που έκανε εν μέσω κρίσης, ούτε φυσικά για τη μείωση των εσόδων του Οργανισμού κατά 50%.

Τέλος, δηλώνει ότι στο παρελθόν δεν υπήρχαν έλεγχοι από την κεντρική διοίκηση ξεχνώντας σκόπιμα ότι την περίοδο 2007 – 2010 επί διοίκησης Γιάννη Μυλωνάκη πέρασαν από τον Αθλητικό Οργανισμό όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που διαθέτει το κράτος. Ελεγκτικό Συνέδριο, Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και φυσικά οι ορκωτοί λογιστές που ο ίδιος ο κ. Σάρκουλας ανέθεσε με αμοιβή 15.000€.

Μια και βρισκόμαστε στο μέσο της δημαρχιακής θητείας αναμένουμε από τον κ. Σάρκουλα έναν απολογισμό πεπραγμένων ώστε να δούμε τι ακριβώς έκανε αυτά τα δύο αυτά χρόνια διοίκησης και παραμένουμε στη διάθεση του για έναν δημόσιο διάλογο με αντικείμενο τον Πολιτισμό και Αθλητισμό.