Το ΤΕΕ/ΕΑ Κωφών & Βαρηκόων ξεναγήθηκε στις Διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Μαθητών Κωφών& Βαρηκόων, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ,σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων και Ε.Ε.Π του ΤΕΕ/ΕΑ Κωφών& Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, (βλ. Δελτίο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής με τίτλο«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΦΩΝ&ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» και ημερομηνία 24/1/2013),οι μαθητές του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης επισκέφθηκαν, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς-ψυχολόγους που έχουν αναλάβει την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος και συνοδεύουν πάντα τους μαθητές στους αντίστοιχους χώρους επισκέψεων.

Τους ξενάγησε στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά και στην πράξη για τις διαδικασίες, τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες που ενσκήπτουν στο τμήμα  του Πρωτοκόλλου, του Ληξιαρχείου (Μεταδημοτεύσεις, Μητρώα Αρρένων, εκδόσεις Πιστοποιητικών κ. λ. π),στο Τηλεφωνικό Κέντρο και στο τμήμα Αρχείων της Διοίκησης.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και  ζωηρό ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της επιμορφωτικής ξενάγησης και ενημέρωσης.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας .Την ευθύνη συντονισμού του έχει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Τομέα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος.

Οι επισκέψεις των μαθητών σε υπηρεσίες του Δήμου αντίστοιχες με τον τομέα επιμόρφωσής τους συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου.