Επιτέλους δημοπρατήθηκε το έργο κατασκευής της πεζογέφυρας “ΓΕΛΑΔΑΚΗ” προσωπικό στοίχημα του δημάρχου Αγ.Παρασκευής κ Β.Ζορμπά

Σαν αποτέλεσμα «προσωπικού στοιχήματος» του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και άριστης συνεργασίας της παρούσας Δημοτικής Αρχής με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πευκακίων και το Σύλλογο Γονέων& Κηδεμόνων της Ελληνογαλλικής Σχολής, δημοπρατήθηκε επιτέλους, με καθυστέρηση πλέον των είκοσι ετών, το έργο κατασκευής της πεζογέφυρας «Γελαδάκη» επί της οδού Μεσογείων.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι απολύτως επιβεβλημένο δεδομένου ότι στο σημείο αυτό έχουμε δυστυχώς θρηνήσει τον τραγικό θάνατο περισσότερων των 20 ανθρώπων, πολλοί απ’ αυτούς νέοι, που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Λ. Μεσογείων.

Επιπλέον, στο σημείο αυτό, λόγω της έλλειψης της πεζογέφυρας μέχρι σήμερα, τα Πευκάκια «κόβονται κυριολεκτικά στα δύο», αφού είναι αδύνατη η επικοινωνία του «βορείου» με το «νότιο» τομέα της Μεσογείων.

Με σύνθημα «Όχι άλλο άδικο αίμα στη Μεσογείων», έγιναν συνεχείς, επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Οι πιέσεις κορυφώθηκαν με διαβήματα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και προσωπικές επιστολές του Δημάρχου προς τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Έτσι, είμαστε σήμερα στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να έχουμε καταφέρει την ικανοποίηση ενός χρόνιου και αυτονόητα δίκαιου αιτήματος του Δήμου μας.

Έχοντας κερδίσει και αυτό το «στοίχημα», ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες ότι προχωρά αποφασιστικά στη διεκδίκηση έργου κατασκευής και δεύτερης πεζογέφυρας επί της οδού Μεσογείων, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ασφάλεια των πεζών και η απρόσκοπτη επικοινωνία του «βορείου» με το «νότιο» τομέα της πόλης μας.

Δήμος Αγίας Παρασκευής