Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ένωση Εμποροβιοτεχνών Αγ. Παρασκευής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στα γραφεία της οδου Ελβετίας. Την ευχάριστη διάθεση όλων στεναχώρησε  η δήλωση του προέδρου κ. Μάκη Χάρχαρου ότι μετά από 35 χρόνια εργασίας και 28 χρόνια ως πρόεδρος της Ένωσης αυτή είναι η τελευταία πίτα που κόβει, διότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές της Ένωσης.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας Κωνσταντίνος Σαρρής από την ενορία του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Το θέμα που απασχόλησε κυρίως ήταν η απουσία χριστουγεννιάτικου στολισμού στην πόλη και γι’ αυτό παραπονέθηκαν καταστηματάρχες που ήταν παρόντες, προς το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά. Εκείνος απάντησε ότι παρόλο που είχε εγκριθεί ανάλογο ποσό, η επιλογή ήταν να μην στολιστεί η πόλη και τα χρήματα να δωθούν για να βοηθηθούν συμπολίτες μας. Ήταν μόνο γι’ αυτή τη  χρονιά δήλωσε και πως ο Δήμος φροντίζει ώστε από του χρόνου να έχει δικά του στολίδια και να μην αναγκάζεται να νοικιάζει. Σε παράδειγμα που δόθηκε από καταστηματάρχες για τον στολισμό των Δήμων Περιστερίου & Χαλανδρίου, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς απάντησε ότι είναι Δήμοι υπερχρεωμένοι γεγονός που επιβεβαίωσε και  ο νέος έφορος Αγίας Παρασκευής-Χολαργού κ. Θεόδωρος Γκλεζάκος που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Ο κ. Γκλεζάκος σε αναφορά που έγινε για κλείσιμο καταστημάτων λόγω της κρίσης ενημέρωσε ότι στην περιοχή αρμοδιότητάς του έχουν κλείσει περίπου 2500 επιχειρήσεις (περιλαμβάνει και τους τεχνίτες) και έχουν ανοίξει περίπου 500 νέες.

Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε ότι ο Δήμος είναι κοντά στους καταστηματάρχες και φρόντισε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη που τους αφορούν κατά 7%.

Για τον νέο έφορο έκοψε το κομμάτι  της βασιλόπιτας ο κ. Γιαννακόπουλος ευχόμενος και ζητώντας να διευκολύνει τους φορολογούμενους κάνοντάς τους πολλές δόσεις ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Γιάννης Σταθόπουλος, κ. Αντρέας Γκιζιώτης και κ. Κώστας Κουβόπουλος, επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Κωστόπουλος, κ. Μουχτούρη, κ. Τσιαμπάς, κ. Παναγόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντακόπουλος, από τον ΠΑΟΔΑΠ ο πρόεδρος κ. Σάρκουλας, ο αντι/δρος κ. Παύλου και το μέλος κ. Παπασπύρος, ο αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Λέκκας και ο πρόεδρος του συλλόγου Αγ. Ιωάννης κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός.