Οι πληροφορίες μας μιλούν για “κοινωνικό φαρμακείο” & ένταξη του Δήμου Αγ. Παρασκευής σε προγράμματα

Η ιστοσελίδα AgiaParaskevi images φροντίζει να ενημερώνεται,  ώστε να σας πληροφορεί με τη σειρά της για ότι συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί στην πόλη μας. Ρωτήσαμε λοιπόν και μάθαμε:

–από έγκυρες πηγές  ότι το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της οδού Ελ. Βενιζέλου εντάχθηκε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ με έγκριση του ποσού των 2.200.000€  και σύντομα θα συνεχιστούν οι εργασίες.

–σε ένα ακόμα πρόγραμμα φαίνεται ότι θα συμμετέχει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, αυτό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη δημιουργία νέων ή τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

–στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής  ο Δήμος μετά τη δημιουργία  κοινωνικού παντοπωλείου & μαγειρείου καθώς και του ανταλλακτηρίου ρούχων, μάθαμε ότι προχωρά στην συγκρότηση Κοινωνικού Φαρμακείου (με βάση  το πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας) για την στήριξη των δημοτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση με τη δωρεάν παροχή  φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ανασφάλιστους.  άπορους και άνεργους.

 

 

Μείνετε μαζί μας και εμείς θα φροντίζουμε για την έγκυρη & έγκαιρη ενημέρωσή σας.