Εισήγηση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου για τον κινηματογράφο στο Σχολικό Συμβούλιο

Αγία Παρασκευή 10.03.2013

 Το μέλος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρου πέρυ­σι, αρχές καλοκαι­ριού, σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του συμβουλίου μας αφού αυτο­προ­σκλήθηκε, παρουσιάστηκε ως ο υπεύθυνος του ΠΑΟΔΑΠ για τον κινημα­το­γράφο. Τότε μας διαβεβαίωνε ρητά πως αποκλείεται να ξαναλει­τουρ­γήσει σε αυτόν τον χώρο το σινεμά, αφού μάλιστα θα φτιαχτεί και το δάπεδο που κακώς (κατά τα δικά του λεγόμενα) δεν είχε φτιαχτεί έως εκείνη την ώρα. Φέτος ο ίδιος άνθρωπος υπερθεματίζει για την “εδώ και τώρα” συμφέ­ρουσα(;) λει­τουργία του κινηματογράφου, στον ίδιο χώρο και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Παρόμοια στάση κράτησε και ο Δήμαρχος, όταν άλλοτε έφτιαχνε το δάπεδο και άλλοτε το ξεχνούσε, όταν τότε διαβε­βαίωνε τους πάντες πως έχει έτοιμη λύση για να μεταφέρει τον κινηματο­γράφο στου Σπυρούδη (όπως δήλωνε και στον αγιασμό στην αρχή του σχολικού έτους!) και τώρα τον θέλει ξανά στο 2ο Γυμνάσιο.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθώντας αυτή την τακτική, του πότε έτσι και πότε αλλιώς, ο κ. Σπ. Παπασπύρος, προ ημερών, δημοσίευσε ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Agia­Paraskevi images, όπου ενώ στην πρώτη του επιστολή (24/2) εξομοιώνει τον Σύλλογό μας με την παράταξη της “Νίκης”, στην αμέσως επόμε­νη (7/3) μας κα­λεί να καταδικάσουμε τις προτάσεις που κατέθεσε η “Νίκη” (οι οποίες παρεπι­πτόντως έγιναν και αυτές μέσω ανακοίνωσης στον τύπο!) λες και φταίμε εμείς για όσα κάνουν ή καλύτερα για όσα δεν κάνουν εκείνοι.

 

 

 

Αγαπητοί, εμείς εδώ δεν ερχόμαστε για να παίξουμε “τις παρατά­ξεις”. Θα θέλαμε επιτέλους όλοι να καταλάβετε πως εμείς δεν είμαστε ούτε με τη “Νίκη”, ούτε με τον ΠΑΟΔΑΠ, ούτε με τον Ζορμπά, ούτε με κανέναν, αλλά μόνο με και για τα παιδιά 

μας.

Ακριβώς γι΄ αυτό, αλλά και επειδή δεν έχουμε την δυνατότητα να παρέμ­βουμε θεσμικά, σε επίπεδο αποφάσεων δηλαδή, όπως αντίθετα έχουν όλοι οι παραπάνω, εμείς απλά και ειλικρινά λέμε τη γνώμη μας και τονίζουμε πως δεν θεωρούμε ότι είναι καταλυτικής σημασίας. Προσέξτε όμως, η γνώμη αυτή δεν αλλάζει κατά το δοκούν, και την επαναλαμβάνουμε επειδή φαίνεται κά­ποιοι να μην την πολυκαταλαβαίνουν:

Εφόσον οι ιθύνοντες(εσείς δηλαδή κ. Σάρκουλα, κ. Παύλου και κ. Παπασπύρου)  θέλουν και μπορούν, να αλλάξουν τις ειλημμένες αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής και του Συλλό­γου Διδασκόντων (οι οποίες υπάρχουν και είναι αρνητικές με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου μας, καθώς και του τότε Αντιδημάρχου Παιδείας) ας παραχωρήσουν τους χώρους του σχολείου σε όποιον ιδιώτη επιλέ­ξουν, όμως πρώτα, ας φροντίσουν ώστε να μην χαλάσει το δάπεδο, που οι ίδιοι έφτιαξαν (πάλι εσείς δηλαδή, αλλά με χρήματα δημοτικά).

Ακόμα αναφέρουμε: Θεωρούμε σκόπιμο να απευθύνουμε την παρακάτω ερώτηση στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου. Κύριοι, αντί για την δη­μιουργία εντυπώσεων και συγκρούσεων, μήπως να προσπαθούσατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας, έτσι ώστε να καταφέρετε να λειτουργήσετε τον κινηματογράφο ουσιαστικά και τυπικά ως ΔΗΜΟΤΙΚΟ και όχι μόνο κατ’ όνομα;

Και όλα αυτά τα λέμε, γιατί: Τελικά εκείνο που βλέπουν τα μάτια των παιδιών μας είναι ότι ο Δήμος φρεσκάρει το σχολείο τους όταν τελειώ­νουν τη σχολική χρονιά και όχι όταν την αρχίζουν.

Σαν να προβλέπαμε τη συνέχεια αυτή και σημειώναμε σ’ εκείνη την πρώ­τη μας ανακοίνωση το καλοκαίρι του 2011: Είμαστε υπερήφανοι που τα παι­διά μας μοιράζονται, με όλους τους συνδημότες μας κάθε χρόνο εδώ και χρόνια, τον αύλειο χώρο τους, τις τουαλέτες που και εκείνα τα ίδια χρησιμο­ποιούν, καθώς και ορισμένες επιπλέον αίθουσες του σχολείου τους στις οποίες λειτουρ­γούν το κυλικείο και η αίθουσα προβολής. Πιστεύουμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά ενισχύουν και αντιλαμβάνονται καλύτερα στην πράξη τα οφέλη της ανιδιοτελούς προσφοράς, όμως: Μας ανησυχεί το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής αναγκάστηκεγια όσους λόγους και ανταλλάγματανα παραχωρήσει την εκμετάλλευση του «Σινέ Σχολείο» σε ιδιώτη. Και πιο κάτω: Μας ανησυχεί όταν στα μάτια των παιδιών έχουν πάει περίπατο όλα εκείνα τα ωραία περί ανιδιοτελούς προσφοράς και απομένει μονάχα η θλίψη της εκμετάλλευσης.

Ε λοιπόν, το λέγαμε τότε, το επαναλαμβάνουμε και τώρα: Δεν είμα­στε πλέον υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα ο Δημοτικός Κινηματογράφος.

Ως Σύλλογος ούτε μπορούμε, μήτε επιδιώξαμε ποτέ να υποκαταστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και την Διοίκηση του Δήμου, ευθαρσώς όμως, διατυπώ­νουμε τη γνώμη που έχουμε, και πάντα ελπίζουμε αυτή να είναι προς όφελος των παιδιών μας.

Στον αντίποδα, όλοι εσείς που έχετε ενεργητικό ρόλο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του Δήμου, είτε παίρνετε υπόψιν σας τη δική μας γνώμη είτε όχι, γιατί άραγε αναλωνόσαστε σε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε ή σε εκατέρωθεν ανακοινώσεις εντυπωσια­σμού, ενώ μπορείτε να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι και να προσπαθήσετε να βρείτε μια καλύ­τερη λύση, έτσι για τα μάτια των παιδιών μας…

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Μαίρη-Ριζκ-Καρακατσάνη