Χαιρετισμός της Ένωσης Γονέων στην έναρξη της 7ης Συνάντησης Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

Η κάθε λέξη που συνθέτει το όνομα του θεσμού αυτού της πόλης μας έχει τη δική της σημασία και βαρύτητα.
«Συνάντηση»… των σχολείων όλων των βαθμίδων, των μαθητών όλων των ηλικιών, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτών όλων των δραστηριοτήτων, των συλλόγων γονέων, με συντονιστή τον Δήμο. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, οι συναντήσεις τέτοιου είδους, ανοίγουν πόρτες αισιοδοξίας, θέλησης, χαμόγελου για όλους όσοι συμμετέχουν είτε σαν παρουσιαζόμενοι είτε σαν θεατές. Ας συναντηθούμε λοιπόν ενάντια στο κλίμα κατήφειας και φόβου.
«Μαθητικής»… με όχημα τους μαθητές- τα παιδιά μας- θα ζήσουμε στιγμές γεμάτες νιάτα, παλμό, όνειρα. Ας καμαρώσουμε λοιπόν τα παιδιά μας, τους φάρους της ζωής μας, τα παιδιά μας που έχουν όνειρα, προσωπικούς και κοινωνικούς στόχους και που μας δίνουν τη δύναμη να παλεύουμε για αυτά, είτε σαν φυσικοί γονείς τους είτε σαν σύλλογοι γονέων.
«Καλλιτεχνικής»… γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ΖΩΗ χωρίς την τέχνη, ΟΝΕΙΡΑ χωρίς την μουσική, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ χωρίς τον χορό, ΣΚΕΨΗ χωρίς το θέατρο. Και τα παιδιά μας, ακολουθώντας τους δρόμους της τέχνης, βρίσκουν τον δρόμο της ζωής, όχι εγκλωβισμένα στον ατομισμό, αλλά μέσα από την δύναμη της ομάδας και της συνεύρεσης με τους συμμαθητές τους.
«Δημιουργία»… η αρχή όλων και το μέσον για όλα. Τα παιδιά μας δημιουργούν στο τώρα, μέσα στο δημόσιο σχολείο, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Τα παιδιά μας θα δημιουργήσουν στο μέλλον, διεκδικώντας το, όχι μόνο για τους προσωπικούς αλλά και για τους κοινωνικούς στόχους τους, διαμορφώνοντας εν τέλει και το μέλλον αυτού του τόπου. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να τα στηρίζουμε, έτσι ώστε μόνα τους να βρουν το δρόμο τους. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να παλεύουμε για να βελτιώνουμε τις συνθήκες, ώστε να αναπτύξουν τα παιδιά μας τις δυνατότητές τους. Δύσκολος και καθημερινός ο αγώνας για τους γονείς, αλλά ακριβώς επειδή δίνεται για τα παιδιά μας είναι απόλυτα δημιουργικός και ελπιδοφόρος.
Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης γονέων θέλουμε να αφιερώσουμε το φετινό μαθητικό φεστιβάλ στους 9 θεατρολόγους που ασχολήθηκαν με τα παιδιά των 13 θεατρικών ομάδων των σχολείων για όλη αυτή τη σχολική χρονιά, προσφέροντάς τους όχι μόνο το χρόνο τους αλλά και την αγωγή ψυχής που τα παιδιά επιζητούσαν κι αυτό χωρίς την απαραίτητη-προς το παρόν- διασφάλιση των οικονομικών απολαβών τους. Τους ευχαριστούμε πολύ.
Ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στον Δήμο, στην Οργανωτική Επιτροπή, στους εκπαιδευτικούς και στους εκπαιδευτές των παιδιών μας, σε όλους όσοι συνέβαλαν στο οκταήμερο αυτό. Οι μεγαλύτερες όμως ευχαριστίες μας δεν μπορεί παρά να είναι προς τα παιδιά μας. ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.