“Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί …”

Προς απάντηση των όσων μας αποδίδει  ο κ. Καράμπελας στο υστερόγραφο της επιστολής του προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης καθώς και προς ορισμένα ΜΜΕ, απαντάμε τα εξής:

Ως προς τα γραφόμενά μας για “δάκτυλο” ο ίδιος ο αρχηγός της εν λόγω δημοτικής παράταξης (το όνομα δεν αναφέρεται αλλά είναι γνωστό σε μας) τηλεφωνικά ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ ότι είχε συνομιλία για το θέμα με τον κ. Καράμπελα πριν απευθυνθεί στον ΠΑΟΔΑΠ και δεν τα επισύρουμε από τα βάθη του μυαλού μας.

Τώρα αν ο κ. Καράμπελας “αντιπολιτεύεται τη Δημοτική Αρχή ή καθοδηγείται”  όπως αναφέρει δεν θα το κρίνουμε εμείς ούτε και τον κατηγορούμε για κάτι τέτοιο στο άρθρο μας. Αν αυτός το εξέλαβε έτσι,  λυπούμαστε. Να υπενθυμίσουμε όμως πως ο ίδιος παρουσίασε εισήγηση και σχέδια για την κατασκευή του κολυμβητηρίου  στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής μίας και μόνο παράταξης και συγκεκριμένα στους “Μαζί για την Αγία Παρασκευή” (αναρτήθηκε στις 12/4/2013 στην προσωπική σελίδα του κ. Γιαννακόπουλου σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης  https://www.facebook.com/vasilis.giannakopoulos.98?fref=ts ) .

Όσον αφορά το θέμα των γυμναστηρίων, όπως πληροφορηθήκαμε,  ο κ. Καράμπελας ήταν γνώστης  για τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν από  τον Οκτώβριο του ’12 μετά από ενημέρωση  από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα όπως και όλοι οι πρόεδροι των υπολοίπων  αθλητικών συλλόγων. Όπως μας επιβεβαίωσε ο κ. Σάρκουλας ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και πριν από περίπου ένα μήνα, όταν κάλεσε στο γραφείο του τους προέδρους των αθλητικών σωματείων και τους ενημέρωσε και ιδίως τον κ. Καράμπελα!  Οπότε δεν μπορεί να πει ότι αιφνιδιάστηκε, ούτε ότι πρόκειται για «βόμβα». Μετά από τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα του «Διαύγεια» και που ο ίδιος όπως γράφει «ΚΑΤΈΒΑΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ”ΔΙΑΎΓΕΙΑ” ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΈΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ(έκανε κι’ένα καλό ο ΓΑΠ σ’αυτόν τον τόπο).» (δίνοντας μάλιστα εύσημα στον ΓΑΠ) και συνεχίζει: «ΔΕΊΤΕ ΑΠΌ ΠΌΤΕ  ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΌ ΌΤΙ ΤΑ ΓΉΠΕΔΑ ΈΧΟΥΝ ΕΛΛΕΊΨΕΙΣ(κυρίως πυρασφάλειας).»  μήπως είναι κάπως όψιμη η διαμαρτυρία αυτή;

Να ρωτήσω ακόμη, κατά τη διάρκεια της θητείας των Δημάρχων που αναφέρει στην επιστολή του τα γυμναστήρια της πόλης μας πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις; Γιατί τότε δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς;

Μας προκαλεί επίσης απορία το γεγονός πως μόνο αυτός διαμαρτυρήθηκε για το κλείσιμο και κανένας άλλος πρόεδρος από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου. Και διερωτώμαι τώρα, τι επιθυμεί ο κ. Καράμπελας; Να συνεχίσουν να λειτουργούν με τις όποιες ελλείψεις διαπιστώθηκαν;  Μήπως το πρόβλημα είναι οι προπονήσεις των ομάδων; Να τον ενημερώσουμε, αν δεν το γνωρίζει, ότι το ίδιο συμβαίνει και στα γυμναστήρια των γειτονικών Δήμων  όπως του Χολαργού-Παπάγου και του Αμαρουσίου. Το αληθές αυτού μπορεί να το διαπιστώσει και μόνος του.

Εξάλλου πως είναι δυνατόν να απαιτούμε (μόνο) όλα να λειτουργούν στην εντέλεια (αυτονόητο) όταν οι ίδιοι δεν προσφέρουμε τίποτα για την χρήση και συντήρηση των χώρων άθλησης; Θα μου πείτε ο Δήμος είναι υποχρεωμένος …. Ναι είναι υποχρεωμένος να το κάνει για τους δημότες του. Μην ξεχνάμε όμως πως κανένα από τα σωματεία του Δήμου δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ (€) για τη χρήση των αθλητικών χώρων, δεν τους ζητήθηκε άλλωστε κάτι τέτοιο.

Ναι, να κατηγορήσουμε την όποια δημοτική αρχή εφόσον όμως δεν προβεί σε αποκατάσταση μετά από τις συστάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή οποιαδήποτε αρμόδια αρχή. Για τις ενέργειες που έχει προβεί ο ΠΑΟΔΑΠ για την αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν στα γυμναστήρια, είναι εκείνος αρμόδιος να απαντήσει και όχι εμείς. Εμείς ως ιστοσελίδα που την απασχολεί η σωστή και πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών οφείλουμε να αναρτούμε τις απόψεις και των δύο εμπλεκομένων.

Και αυτό κάναμε ως σωστή ιστοσελίδα, και αυτό κάνουμε πάντα. Οι πολίτες και αναγνώστες μας είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος έχει δίκιο και όχι εμείς. Εμείς παραθέτουμε απλά τα γεγονότα.

Γεγονός είναι επίσης πως οι Δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ το κλείσιμο των γυμναστηρίων στη Νότου & στο Κοντόπευκο και του γηπέδου στη Νότου.

Κλείνοντας θα ήθελα να μας απαντήσει ευθέως ο κ. Καράμπελας αν  μας θεωρεί και αυτός «παπαγαλάκια», όπως και κάποιοι άλλοι προνομιακοί συνομιλητές του και αν έχει υπόψη του πόσα από αυτά τα εξαίσια πτηνά υπάρχουν γύρω του.

 ——————————————————————–

———————————————————–

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Καράμπελα, προέδρου του ΓΣΑΠ:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Κατέβασα από την ”Διαύγεια” τις σχετικές αποφάσεις(έκανε κι’ένα καλό ο ΓΑΠ σ’αυτόν τον τόπο).Δείτε από πότε  είναι γνωστό ότι τα γήπεδα έχουν ελλείψεις(κυρίως πυρασφάλειας). Κι’αντί να δουλέψουν(ο διοικητικός μηχανισμός,η τεχνική υπηρεσία και όποιοι άλλοι αρμόδιοι)  να τις διορθώσουν,αφήνουν να περάσουν οκτώ μήνες άπρακτοι και στη συνέχεια κλείνουν τα  γήπεδα.
Ομολογία ανικανότητας; Εκβιασμός; Αγνοια; Κάτι άλλο;
Δεν είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω το φαινόμενο.
Εχω όμως, ιερή – ώς εκ της θέσεώς μου – υποχρέωση και ευθύνη να διαμηνύσω προς όλους:
”Οι ενέργειές σας δεν επιτρέπεται να αποβαίνουν σε βάρος των αθλούμενων παιδιών της πόλης !”
 
Καλή Ανάσταση,Γιώργος Καράμπελας,πρόεδρος του ΓΣΑΠ
 
Υστερόγραφο: Ιστοσελίδα της πόλης θεωρεί ότι η χθεσινή ενέργειά μου να σας γνωστοποιήσω το πρόβλημα,συνοδευόμενη από την ανάλογη διαμαρτυρία, ήταν προιόν ”δακτύλου” αρχηγού δημοτικής παράταξης(!!),θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να με εμφανίσει ως αντιπολιτευόμενο την Δημοτική αρχή! Πέραν του αυτόχρημα γελοίου ισχυρισμού(για να μην πω και συκοφαντικού και το σοβαρέψουμε το θέμα),πέραν του ότι η ιστοσελίδα αυτή προφανώς ”εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια”,θα ήθελα ,παρ’όλα αυτά, να ρωτήσω δημοσίως αν έχει υπάρξει ποτέ αρχηγός,υπαρχηγός ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος ή έστω απλό μέλος δημοτικής παράταξης στον οποίο να δημιούργησα με την δράση μου την εντύπωση ότι μπορεί να με καθοδηγήσει.Αν υπάρχει έστω και ένας, τον προκαλώ να το πεί.
Ολοι σας γνωρίζετε ότι έχω συνεργαστεί αφιλοκερδώς( σαράντα δύο συναπτά έτη πολιτικός μηχανικός, ουδέποτε επεδίωξα να έχω οιαδήποτε επαγγελματική συναλλαγή με τον Δήμο), όποτε μου ζητήθηκε, με όλους τους μέχρι σήμερα διατελέσαντες Δημάρχους(Χατζηανδρέου,Κώτσης,Γιαννακόπουλος,Σιδέρης) με τον απαράβατο, για μένα, όρο να έχω ελευθερία έκφρασης γνώμης. Το ίδιο κάνω και με όλους τους σημερινούς αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων (Γιαννακόπουλος ,Σταθόπουλος,Γκιζιώτης,Κουβόπουλος αλλα και πληθώρα αλλων δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης, αντιπολίτευσης ή και ανεξαρτήτων) καθώς και με τον σημερινό Δήμαρχο και δεν δίνω σε κανένα το  δικαίωμα να θεωρεί ότι η έφραση γνώμης ή και κριτικής με κατατάσσει αυτομάτως στην όποια ”αντιπολίτευση”.Ας το καταλάβουν επιτέλους ορισμένοι.Δεν αντιπολιτεύομαι πρόσωπα ή παρατάξεις αλλά πολιτικές και πρακτικές που έχουν δυσμενείς συνέπειες στο παρόν και στο μέλλον της Αγίας Παρασκευής, από οπου κι’αν προέρχονται.Και υπάρχουν ,ευτυχώς,αρκετοί  συμπολίτες μας που δρουν με ανάλογο τρόπο . Οποιοι από εσας το καταλάβουν και τους δείξουν τον απαιτούμενο σε μια δημοκρατική κοινωνία σεβασμό,να είναι βέβαιοι ότι δεν θα βγουν χαμένοι.