Έντονη διαμαρτυρία για τον αυθαίρετο τρόπο αλλαγής των ορίων Ειδικών Γυμνασίων Κωφών & Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής & Αργυρούπολης

21 Μαϊου  2013

Αρ. πρωτ. : 10

 

.

.

Προς :

                                        Γενικό Γραμματέα Ειδικής Αγωγής Υπ. Παιδείας

                                       Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής

                                         ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ

                                        ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

                                         ΟΛΜΕ

                                         Μ.Μ.Ε.

 

Έντονη διαμαρτυρία για τον αυθαίρετο τρόπο αλλαγής των ορίων Ειδικών Γυμνασίων Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και Αργυρούπολης,  που οδηγεί στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά :  Έγγραφα Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής Φ.41.1/9010/25-05-2011 και  Φ.2.1./6089/29-04-2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας διαμαρτύρεται έντονα για τον αιφνιδιαστικό, αυθαίρετο και απαράδεκτο τρόπο,  με τον οποίο έγιναν οι αλλαγές των ορίων των  Ειδικών Γυμνασίων Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και Αργυρούπολης, με μονοπρόσωπη απόφαση,  ερήμην όλων των εμπλεκομένων φορέων (Διευθυντών Σχολείων , Συλλόγων Γονέων κτλ).

            Σε κάθε περίπτωση ο χειρισμός του θέματος από την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής δείχνει ότι  οι μαθητές με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζονται ως απλοί αριθμοί.

Ο προηγούμενος ορισμός ορίων των σχολείων, το 2011, είχε γίνει έπειτα από κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων στο Υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή και του τότε Γενικού Γραμματέα Ειδικής Αγωγής. Η πρόσφατη άδικη απόφαση, όμως, λήφθηκε πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καν να ζητηθεί η γνώμη των Δ/ντών των σχολικών μονάδων  και των Συλλόγων Γονέων.

Τα νέα αυθαίρετα όρια αφαιρούν από το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο  Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής ένα σημαντικό αριθμό μαθητών,  με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα “βιωσιμότητας” του. Τα νέα όρια σε καμιά περίπτωση δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ακριβοδίκαιη χωροταξική κατανομή ανάμεσα στις σχολικές μονάδες  και μας κάνει να πιστεύουμε πως η αλλαγή των ορίων οδηγεί έμμεσα αδιαμφισβήτητα στο κλείσιμο του σχολείου μας ( Γυμνάσιο -Λύκειο -ΤΕΕ).

            Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την απόφαση αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή. 

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να ανακαλέσει την απόφασή του και  τα νέα όρια των σχολείων να καθοριστούν ακριβοδίκαια,   έπειτα από κοινή σύσκεψη όλων των φορέων όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.