Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς κατακεραυνώνει τοπικά ΜΜΕ & Βασίλη Γιαννακόπουλο

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/5/13,  μεταξύ Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά και κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου  επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο κατήγγειλε ότι οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του κ. Χάρχαρου, προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ, για τα έργα στην Αγίου Ιωάννου, ήταν σκόπιμες και παρέσυρε την αντιπολίτευση.

Η ένταση κορυφώθηκε με τον κ. Ζορμπά να θυμίζει πως παλιότερα είχε αναφερθεί σε τοπικά ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και μη) με τον χαρακτηρισμό «ξεφτίλες», στον οποίο και επιμένει γιατί τα άρθρα τους είναι ξεδιάντροπα, γκεμπελικού χαρακτήρα και αχαρακτήριστα δημοσιεύματα … Διάβασε συγκεκριμένο άρθρο που αναφερόταν στις εργασίες στον παιδικό σταθμό της Βορρά το οποίο περιείχε απαράδεκτες εκφράσεις και ψεύδη, όπως είπε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «υπάρχει και δεύτερος κύριος που συκοφαντεί και γράφει ότι σκορπάμε τα λεφτά των δημοτών και αγοράζουμε αρνιά και μάλιστα γράφει ότι θέλει και αυτός ένα …. Τι πράγματα είναι αυτά; Και εσείς τον χρησιμοποιείτε (αναφερόμενος στην αντιπολίτευση), κάποιοι από σας τον χρησιμοποιείται τον κ. Μαζίδη εννοώ, γιατί όλοι ξέρουμε για ποιόν μιλάμε, είναι ντροπή να τον χρησιμοποιείται… να λέει ότι πήραμε αρνιά και ότι εσείς όλοι κάνετε την πάπια… Όσο είμαι Δήμαρχος εγώ καλό είναι να πάνε να δουλέψουν γιατί από το Δήμο δεν έχει ψωμί, δεν θα πάρουν ούτε πενηνταράκι. Εσείς μπορείτε να τον χρηματοδοτείτε … το τελευταίο δημοσίευμα ξεφτιλίζει κι εσάς της αντιπολίτευσης …»

Απαντώντας ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι δεν παρασύρθηκαν από τον κ. Χάρχαρο, ο ίδιος ξέρει πολύ καλά τι ψήφισε, αναφέρθηκε στα αιτήματα των καταστηματαρχών που αφορούν την κυκλοφορία στην Αγ. Ιωάννου και μάλιστα είπε ότι τον κατηγορούν ότι στηρίζει την αντιπολίτευση γιατί δεν πάει να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αλλά ο Δήμαρχος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ήταν πάντα μισθοσυντήρητος. Περνώντας στο θέμα των ΜΜΕ αντί να απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Ζορμπά έπεσε σε παραλήρημα μιλώντας για υπάλληλο του Δήμου που έβαλε ο Δήμαρχος να φτιάξει site για να τον προβάλει και ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν εργάζεται, τα πρωινά φωτογραφίζει και όλο γυρνάει και του υπογράφουν άδειες όποτε θέλει … Είπε μάλιστα ότι το άλλο site δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο όταν εκείνος δεν ήταν δήμαρχος οπότε δεν υπήρχε θέμα χρηματοδότησης.

Οι απαντήσεις ήρθαν άμεσα τόσο από τον κ. Τσιαμπά που τόνισε ότι όσον αφορά τον υπάλληλο είναι αυστηρός μαζί του, ότι έχει πολύ καιρό να πάρει άδεια, εργάζεται και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα πηγαίνει με την πολεοδομία στον Ασπρόπυργο, και από τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά να κατακεραυνώνει τον κ. Γιαννακόπουλο όσον αφορά τον εργασιακό τομέα (απαντώντας στην κατηγορία «μισθοσυντήρητος») χαρακτηρίζοντάς τον «κρατικοδίαιτο συνδικαλιστή» που δούλεψε μόνο έξι μήνες, 20 χρόνια ήταν συνδικαλιστής και μετά πήρε σύνταξη. Και πως καταδέχονταν να παίρνει τη σύνταξη από την Ολυμπιακή, τον μισθό του Δημάρχου και τον μισθό του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου (συγχρόνως)και έκλεισε με τη φράση «θράσος που σε διακατέχει…»

Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε πως δεν ήθελε να δώσει συνέχεια και οι διαξιφισμοί σταμάτησαν εκεί.

 

Παρατηρήσεις:

—  Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Γιαννακόπουλο ότι το  άλλο site υπάρχει σχεδόν 4 χρόνια  και αυτό αποδεικνύεται από το ότι, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, στις 1/10/2009 υπάρχει η πρώτη γραπτή συνέντευξη και μάλιστα του τότε προέδρου του Ο.Α.Δ.Α.Π κ. Γιάννη Μυλωνάκη, 2ον στις 15/5/2010 δική του συνέντευξη(video)  και 3ον στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης επί Δημαρχίας του κ. Γιαννακόπουλου υπήρχε διαφημιστικό banner του συγκεκριμένου site γεγονός που ανακάλυψε και δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα μας (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=10135).

—  Είναι σίγουρος ο κ. Γιαννακόπουλος ότι υπάλληλος του Δήμου κατέχει site; Γιατί απ’ όσο γνωρίζω από τις ιστοσελίδες που υπάρχουν στην πόλη μας καμία δεν ανήκει σε δημοτικό υπάλληλο, εκτός αν εννοεί κάποια blogs  που ανήκουν σε δημοτικούς συμβούλους.

— Ο κ. Γιαννακόπουλος επιτέθηκε στο site μας, το οποίο είναι αλήθεια τον έχει κριτικάρει πολλές φορές, αλλά με ευγενικό τρόπο, χωρίς να τον θίξει προσωπικά και χωρίς να χρησιμοποιεί τις αχαρακτήριστες φράσεις που διαβάζουμε αλλού… Ούτε τον δυσφημίσαμε ούτε τον συκοφαντήσαμε. Με τον ίδιο τρόπο που κριτικάρουμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης μας. Υπερασπίστηκε όμως με πάθος  άλλο site από τις «κατηγορίες» του Δημάρχου. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας δώσει μια καλή εξήγηση γι΄ αυτή του τη στάση, των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Αν μπορεί…

—  Αλλά το σημαντικότερο που προκαλεί πολλές απορίες είναι το αν ο κ. Γιαννακόπουλος ή κάποιος άλλος  παρακολουθεί συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου!!! Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα παίρνουν πολύ σοβαρή τροπή και ο συγκεκριμένος υπάλληλος, αν ισχύουν τα ανωτέρω, έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί νομικά για να προστατέψει την προσωπική, οικογενειακή και εργασιακή του υπόσταση. Εξάλλου ο κ. Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι όπως και όλοι οι άλλοι δικαιούνται νομοθετημένη άδεια που την αιτούνται κατά βούληση και αφού τους εγκριθεί, την αξιοποιούν όπως αυτοί νομίζουν.