“Αποχαιρετισμός στην μητέρα”, του Κων/νου Σωτ. Κατσάρα

Αποχαιρετισμός

Έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, ήρεμα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποια επώδυνη ασθένεια, μια εκλεκτή και σεβαστή Δέσποινα. Γόνος της παλαιάς Αθηναϊκής, γνωστής οικογένειας του Ευάγγελου Βλαστού που κατοικούσε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Παντρεύτηκε τον νεαρό και αυτοδημιούργητο, από το Καπαρέλι Θηβών, Φαρμακοποιό Σωτήρη Κατσάρα που αναδείχθηκε με την εντιμότητα, τη δραστηριότητα και την προσφορά του, σε επιστημονικό και κοινωνικό παράγοντα της Πόλης της Αγίας Παρασκευής Αττικής. Και τιμήθηκε με την εκλογή του ως Δήμαρχος για μια ολόκληρη δωδεκαετία, με εξαίρεση το διάστημα της Δικτατορίας, με την οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί και να συμπλεύσει ως γνήσιος φιλελεύθερος δημοκράτης Πολίτης.

Κατευωδόνουμε σήμερα τη σεβάσμια αυτή δέσποινα με συγκίνηση, αγάπη και τιμή, που στάθηκε σε όλο της τον μακρό βίο αληθινή σύζυγος και ακούραστη σύντροφος. Μεγάλωσε με τον Δήμαρχο, μια λαμπρή οικογένεια με τρία παιδιά: την Βασιλική, σύζυγο  Χαραλάμπου Γκόφα, που την φρόντιζε από τότε που έφυγε ο σύντροφός της, ως το τέλος του βίου της, στο Λουτράκι. Έβλεπε με καμάρι, τα δύο καταξιωμένα αγόρια της, τον Φαρμακοποιό Σπύρο και τον Μηχανικό-Ναυπηγό Κωνσταντίνο, που με τα παιδιά τους και εγγόνια της, Όλγα, Ερευνήτρια-Βιολόγο, Σωτήρη, Ναυπηγό και Σοφία, Μηχανολόγο-Μηχανικό την περιέβαλαν με σεβασμό, φροντίδα και αγάπη. Ιδιαίτερα τη συγκινούσε η δισέγγονή της Ελισάβετ, κόρη της Όλγας.

Η εξόδια ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή, 30 Μαΐου 2013, στον Ιερό  Ναό Αγίας Παρασκευής Αττικής, την 11:00 πρωινή ώρα, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ναζιανζού και Καθηγητού Θεολογίας κ. Θεοδώρητου. Η ταφή της, θα ακολουθήσει στο Κοιμητήριο του ομώνυμου Δήμου.

Η Τοπική Κοινωνία του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, που τόσα προσέφερε στην ανάπτυξη της Πόλης και της Περιοχής, ο αείμνηστος σύζυγός της, με τη δική της πάντοτε δίπλα του πολύτιμη συμπαράστασή της, την ξεπροβοδίζει, με αγάπη και τιμή, στο τελευταίο αυτό ταξίδι της. Και τη συνοδεύει, στο κατευόδιό της, συμμετέχοντας στο πένθος της οικογένειάς της.

Κώστας Σωτ. Κατσάρας