Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την πεζογέφυρα “Γελαδάκη”

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της πεζογέφυρας «Γελαδάκη» επί της Λεωφόρου Μεσογείων.

Στο προσεχές δεκαήμερο ξεκινούν οι εργασίες τομών εδάφους προκειμένου να διαπιστωθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στους ΟΚΩ (Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας).

Όπως προβλέπεται από την συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας το έργο πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός δέκα μηνών.

Πρόκειται για ένα απολύτως επιβεβλημένο έργο το οποίο μετά από συνεχείς, επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, πιέσεις και διαβήματα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και προσωπικές επιστολές του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά προς τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, ξεκινά επιτέλους μετά από καθυστέρηση πλέον των είκοσι ετών.

Στο σημείο αυτό έχουμε δυστυχώς θρηνήσει τον τραγικό θάνατο περισσότερων των 20 ανθρώπων, πολλοί απ’ αυτούς νέοι, που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Λ. Μεσογείων.

Με την ολοκλήρωσή του θα διασφαλιστούν όροι ασφαλείας των πεζών και θα αποκατασταθεί η απρόσκοπτη επικοινωνία των δύο τμημάτων της πόλης εκατέρωθεν της Μεσογείων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, άρα δεν θα επιβαρύνει οικονομικά ούτε στο ελάχιστο τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Δεδομένου ότι έχουν πλέον δρομολογηθεί οι  ενέργειες για την κατασκευή της πεζογέφυρας “Γελαδάκη”, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία διεκδίκησης έργου κατασκευής και δεύτερης πεζογέφυρας επί της οδού Μεσογείων.