Ένταξη κατασκευή έργων- ΙΟΛΑΣ, ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – στο “Αντώνης Τρίτσης”

Φωτογραφία αρχείου

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως,  την 9η Ιουλίου του 2021 τα έργα «Δημιουργική επανάχρηση ιδιοκτησίας “ΙΟΛΑ” στον Δήμο Αγίας Παρασκευής»  και «Ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Δήμου Αγίας Παρασκευής» εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» μετά από ενδελεχή έλεγχο των μελετών και των δικαιολογητικών που υπεβλήθησαν από τον Δήμο μας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και την ακόλουθη Απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του  Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ένταξη των δύο αυτών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7.361.235,92 € αφορά την πρώτη από τις εννέα προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος μας για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που είχε ευτυχή κατάληξη. Δύο εμβληματικά έργα για το Δήμο μας μπαίνουν άμεσα σε τροχιά υλοποίησης. Με τις εντάξεις αυτές α) καλύπτεται με 3 εκ. ευρώ το απαιτούμενο ποσό για την δημιουργική επανάχρηση της ιδιοκτησίας Ιόλα – ποσό το οποίο δεν θα μπορούσε να διατεθεί από πόρους του Δήμου μας, και επιπλέον β) με χρηματοδότηση 4,35 εκ. ευρώ μια πρότυπη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη θα κοσμεί τη πόλη μας υλοποιώντας μια δέσμευση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά προς του Πολίτες της Αγίας Παρασκευής. 

Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει αταλάντευτα να εργάζεται για την ανεύρεση πόρων με σκοπό τη δημιουργία υποδομών, αλλά και την οργάνωση δράσεων με μοναδικό γνώμονά της τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ