ΚΑΠ: Άδικη και Αδιαφανής η υπάρχουσα κατανομή ωρών του κλειστού Κοντόπευκου

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής (Κ.Α.Π.) σχετικά με την κατανομή των ωρών χρήσης του γυμναστηρίου του Κοντοπεύκου.

//

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υποβάλλαμε στον ΠΑΟΔΑΠ το αίτημά μας για αναθεώρηση του τρόπου κατανομής των ωρών στο κλειστό του Κοντόπευκου ώστε να αρθούν οι αδικίες σε βάρος του συλλόγου μας, των αθλητών και των οικογενειών τους.

Η υπάρχουσα κατανομή είναι απαράδεκτη καθώς είναι Άδικη και Αδιαφανής:

Άδικη, γιατί παρόλο που ο σύλλογός μας έχει τριπλάσιο αριθμό αθλητών άρα και πολλαπλάσιες ανάγκες προπόνησης από τον ΓΣΑΠ, έχουμε το πρωτοφανές, πιθανόν πανελληνίως, να κατανέμονται στην ΚΑΠ λιγότερες ώρες από τον ΓΣΑΠ κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα έως Παρασκευή), τα δε Σαββατοκύριακα να αφαιρούνται από την ΚΑΠ ώρες προπόνησης για να διεξαχθούν αγώνες του ΓΣΑΠ χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αντικειμενικός λόγος (περιορισμοί από ομοσπονδία κλπ.), εκτός από το να αυξηθούν εμμέσως και πλαγίως οι ώρες που παραχωρούνται στον ΓΣΑΠ.

Αδιαφανής, καθώς δεν υπάρχει ούτε μια (1) απόφαση δημοσίου οργάνου (ΠΑΟΔΑΠ Δημοτικό συμβούλιο κλπ.) που να καθορίζει αντικειμενικά κριτήρια κατανομής των ωρών, δίνοντας την βάσιμη εντύπωση ότι οι ώρες μοιράζονται αδιαφανώς και αποκλειστικά με το δίκιο του ισχυρού.

Σεβόμενοι την ιστορία και τις ανάγκες του ΓΣΑΠ αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αθλητές του συλλόγου μας και τις οικογένειές τους θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να καθιερωθούν δίκαιες και διαφανείς αρχές κατανομής ωρών και σαν τέτοιες προτείνουμε:

Α) Την αρχή της Αναλογικότητας: Η κατανομή πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη της το αθλητικό δυναμικό κάθε συλλόγου, όπως αθλητές και τμήματα και οι ώρες να κατανέμονται αναλόγως, κατανέμοντας στον σύλλογό μας τουλάχιστον το 60% του συνόλου των ωρών, ποσοστό που κατανέμεται αρχικά και με την υπάρχουσα κατανομή πριν γίνει η πλάγια μείωση με τον ορισμό αγώνων ΓΣΑΠ στις ώρες που αρχικά κατανεμήθηκαν στην ΚΑΠ.

Β) Την αρχή της Εξομάλυνσης : Η κατανομή των ωρών πρέπει για κάθε σύλλογο να είναι εξομαλυμένη κατά ημέρα (Δευτέρα με Κυριακή) και ζώνη ωρών (μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ). Έτσι κάθε σύλλογος πρέπει να παίρνει το ποσοστό (ή πολύ κοντά σε αυτό) των ωρών που του έχει καταλογιστεί από την αρχή της αναλογικότητας κάθε ημέρα και σε κάθε ζώνη ωρών.

Γ) Την αρχή της Μοναδικότητας: Η κατανομή ωρών θα πρέπει να είναι μία και μοναδική και να μην επηρεάζεται από το αν γίνονται αγώνες ή όχι. Δεν θα πρέπει να προγραμματίζονται αγώνες σε ώρες που έχουν κατανεμηθεί για προπόνηση ή αγώνες σε άλλο σύλλογο.

Πιστεύοντας ότι οι νέες εποχές που ζούμε επιτάσσουν να ξεπεράσουμε παλαιοκομματικές και γραφειοκρατικές λογικές που κατατάσσουν τα παιδιά του Δήμου μας σε Παιδιά και Αποπαίδια περιμένουμε από τους αρμόδιους (Δήμος, ΠΑΟΔΑΠ) την αποκατάσταση της χρόνιας αδικίας σε βάρος των μικρών αθλητών μας και των οικογενειών τους.