ΤΩΡΑ – Κλειστή η Λ. Μεσογείων απόψε – Συνεχίζεται η κατασκευή της πεζογέφυρας (VD)

Για δεύτερη νύχτα (16-17/7/2021) διακόπτεται ολοκληρωτικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Μεσογείων στο σημείο κατασκευής της δεύτερης πεζογέφυρας στην Ευαγγελιστρίας (κοντά στο ΠΕΔΥ). Στο στάδιο αυτό μεταφέρθηκαν και θα τοποθετηθούν τα τμήματα που αποτελούν τα τόξα της γέφυρας.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και κάτοικος της Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Βασίλης Σάρκουλας.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, η γέφυρα αντανακλά την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να ενισχύσει τους δήμους στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Η Αγία Παρασκευή, είπε, έχει πάρει έργα και θα πάρει και άλλα από την Περιφέρεια, γίνεται ένας καλός συντονισμός της Περιφέρειας και του Δήμου προς όφελος των δημοτών. Η οδική ασφάλεια είναι το Νο 1 για την Περιφέρεια.

Κοινός στόχος του κ. Γιαννακόπουλου και του Δημάρχου κ. Ζορμπά είναι στο μέλλον να υλοποιηθεί η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Μεσογείων. Δύσκολος και μεγάλος στόχος, όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Ζορμπάς, τον οποίο είδε θετικά ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης. Εξάλλου όπως τόνισαν και οι δύο έχουν ένα ευρύ αυτοδιοικητικό μέλλον 7 ετών για να το καταφέρουν. Είναι ένα έργο που θα ενοποιεί την πόλη και σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στα μεγάλα έργα των 37 δις € (κονδύλια της Ε.Ε. για την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα 12 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έτσι ώστε να τονώσουν τις οικονομίες τους και να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19).