Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στην Αγία Παρασκευή

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και o Δήμος Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 300 δημότες!! Η ενέργεια αυτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να εξεταστούν.

Η ομάδα του Συλλόγου είχε εγκατεστημένα μηχανήματα υπερήχου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και επί 3 ημέρες προσέφερε δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε δημότες που δεν είχαν την δυνατότητα να εξεταστούν ξανά.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου σε αυτή την ενέργεια ευελπιστούμε σε δεύτερο χρόνο να κάνουμε κάτι ανάλογο για τους δημότες.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698,

email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr , www.facebook.com/osteoporosis
http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR , http://twitter.com/#!/Osteoporosis_GR

 

Ιστοσελίδα Δήμου Αγίας Παρασκευής : www.agiaparaskevi.gr