Έντονο πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή Δερβενακίων-Κύπρου-Σουλίου στην Αγία Παρασκευή

Έντονο πρόβλημα δυσοσμίας , το οποίο ταλαιπωρεί κατοίκους και διερχόμενους παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή πέριξ των οδών Δερβενακίων-Κύπρου-Σουλίου στην Αγία Παρασκευή και επεκτείνεται και στην περιοχή Χαλανδρίου (Ποδονίφτης).
Προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία και να δοθεί άμεση λύση, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς απευθύνθηκε εγγράφως και παρενέβη επανειλημμένως τηλεφωνικά στην ΕΥΔΑΠ, ζητώντας την άμεση διενέργεια επιτόπιας εξέτασης.
Έτσι , κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ επισκέφθηκε το σημείο την Τρίτη 28 και την Παρασκευή 31 Μαΐου, παρόντος του Δημάρχου και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς το πρόβλημα.
Δύτες εισήλθαν εντός του αγωγού και διερεύνησαν λεπτομερώς τη διαδρομή των υδάτων.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Προϊσταμένη της ΕΥΔΑΠ κα Σταυρούλια, το πρόβλημα προήλθε από ρήγμα στους αγωγούς ακαθάρτων σε δύο σημεία (Αναξαγόρα και Δερβενακίων και Χίου και Δερβενακίων), το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να περνούν ακάθαρτα ύδατα στον αγωγό ομβρίων.
Οι ενέργειες που υποδεικνύονται από την ΕΥΔΑΠ προβλέπουν διάνοιξη φρεατίων προκειμένου να είναι σε θέση οι δύτες να εισέλθουν με ασφάλεια και να εργαστούν αποτελεσματικά για την αποκατάσταση της φθοράς.
Σήμερα ,Δευτέρα 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο Δημάρχου σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες και να συντονιστεί η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.