Η Αντιδημαρχία Οικονομικών & ο Αντιδήμαρχος κ. Τίμος Κωστόπουλος στο … μικροσκόπιο

Κυρίαρχο θέμα των ημερών μας είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία κατ’ επέκταση επηρεάζει την οικονομική κατάσταση και λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την μειωμένη απόδοση των ΚΑΠ, αλλά και τον αυστηρό έλεγχο προς τους Δήμους.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στην Αντιδημαρχία Οικονομικών της Αγίας Παρασκευής και να παρακολουθήσουμε το μέχρι τώρα έργο της και την λειτουργική απόδοσή της. Είναι η Αντιδημαρχία που βρίσκεται σε συνάφεια με αυτές της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Κοινωνικής Πολιτικής.

Μετά από πληροφορίες που συγκεντρώσαμε παρατηρούμε ότι  λειτουργεί με τάξη και σειρά. Έχει πραγματοποιηθεί άμεση αναδιοργάνωση της οικονομικής υπηρεσίας και όλα τα τμήματα έχουν μεταφερθεί στον 1ο όροφο με αποτέλεσμα πιο εύρυθμη λειτουργία. Όλες οι προηγούμενες οφειλές του Δήμου βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και όλες οι διαδικασίες διεξάγονται ομαλά (οικονομικές επιτροπές κλπ). Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Αγίας Παρασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα (βρεφονηπιακός Πευκακίων, ανάπλαση Αγίου Ιωάννου, γέφυρα Γελαδάκη) τα οποία έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ που σημαίνει όχι έξοδα για το δημοτικό ταμείο και εξοικονόμηση πόρων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών. Τα έργα αυτά πληρώνονται στην ώρα τους  χωρίς ουδεμία καθυστέρηση, αφού έχουν διασφαλιστεί όλοι οι πόροι.

Υπάρχει καλή συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις και με όλες τις Αντιδημαρχίες και παρακολουθούνται σωστά τα έσοδα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες ή οικονομικές οφειλές. Αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας με τους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία είναι η πραγματοποίηση αυτών των έργων.

Από την πλευρά τους οι πολίτες είναι συνεπείς στις οφειλές τους προς τον Δήμο.

Kostopoulos TimosΤα ανωτέρω δίνουν την ευελιξία στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τίμο Κωστόπουλο, που έχει την γενική ευθύνη, να στηρίξει και να διατηρήσει σε σωστά επίπεδα την κοινωνική πολιτική και τους παιδικούς σταθμούς. Σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί όλοι οι πόροι για την λειτουργία και την άριστη συντήρηση των παιδικών σταθμών.

Η Αντιδημαρχία Οικονομικών συντονίζει όλο το έργο και έχει όλο το άγχος. Εν μέσω δύσκολων συσχετισμών καταφέρνει να συντηρεί τους βασικούς πυλώνες όπως είναι ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός και οι Παιδικοί Σταθμοί. Αν αυτή δεν βρισκόταν στο σωστό δρόμο δεν θα μπορούσε τίποτα να κινηθεί.

Η Αντιδημαρχία Οικονομικών δεν είναι κάτι άψυχο, στην κεφαλή της βρίσκεται ο κ. Κωστόπουλος που κινεί τα νήματα και συντονίζει την υπηρεσία. Σπάνια κανείς θα τον πετύχει στο γραφείο του γιατί διαρκώς τρέχει για την διεκπεραίωση σημαντικών θεμάτων. Βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει σθένος. Κινείται δυναμικά και αποτελεσματικά, είναι κατά ένα τρόπο ο ήρωας  σε όλα αυτά. Δίνει έναν καθημερινό αγώνα για τα φλέγοντα θέματα του Δήμου όπως οι προμήθειες, οι παιδικοί σταθμοί κ.α.

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους υπαλλήλους και όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα, πράγμα που του διασφαλίζει κινητικότητα και άμεση ανταπόκριση. Είναι πάντα δίπλα σε οποιονδήποτε εργαζόμενο αντιμετωπίζει πρόβλημα και πάντα με καλή διάθεση  για εξεύρεση λύσης. Είναι  στη διάθεσή τους για μια φιλική κουβέντα και η πόρτα του είναι πάντα ανοικτή. Γι’ αυτό πιστεύουν σ’ αυτόν και είναι αφοσιωμένοι στο πρόσωπό του.

Ο κ. Κωστόπουλος έχει αναλάβει μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στη διοίκηση του δήμου Αγίας Παρασκευής, είναι επιφορτισμένος με μεγάλες ευθύνες που κάποιον άλλον ίσως να τον λύγιζαν. Εκείνος όμως συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του παρόλο που οι ισορροπίες εκ των πραγμάτων είναι ευαίσθητες.

Με πολύωρη εργασία, έξω από τα πλαίσια του ωραρίου, ο αντιδήμαρχος κ. Κωστόπουλος με τη συνεργασία των υπολοίπων υπηρεσιών, όχι μόνο διατηρούν την πόλη σε καλό επίπεδο, αλλά την πάνε κι ένα βήμα παραπέρα τολμώντας να κατασκευάσουν μεγάλα έργα και παράλληλα να στηρίξουν τα Νομικά Πρόσωπα προς όφελος των πολιτών.