Ολοκληρώνονται οι ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος δυσοσμίας

 

Σε συνέχεια προγενέστερου Δελτίου Τύπου του Δήμου  με ημερομηνία έκδοσης 3 /6 / 2013, σχετικά με το έντονο πρόβλημα δυσοσμίας το οποίο παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή πέριξ των οδών Δερβενακίων-Κύπρου-Σουλίου στην Αγία Παρασκευή και επεκτείνεται και στην περιοχή Χαλανδρίου (Ποδονίφτης), ταλαιπωρώντας κατοίκους και διερχόμενους, ενημερώνουμε τους πολίτες για την πορεία και την εξέλιξη των ενεργειών αντιμετώπισής του :

  • Ø Προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία και να δοθεί άμεση λύση, ο Δήμαρχος  κ. Βασίλης Ζορμπάς απευθύνθηκε εγγράφως και παρενέβη επανειλημμένως τηλεφωνικά στην ΕΥΔΑΠ, ζητώντας την άμεση διενέργεια επιτόπιας εξέτασης.
  • Ø Έτσι , κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ επισκέφθηκε το σημείο την Τρίτη 28 και την Παρασκευή 31 Μαΐου, παρόντος του Δημάρχου και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς το πρόβλημα.Δύτες εισήλθαν εντός του αγωγού και διερεύνησαν λεπτομερώς τη διαδρομή των υδάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Προϊσταμένη της ΕΥΔΑΠ κα Σταυρούλια, το πρόβλημα προήλθε από  ρήγμα στους αγωγούς ακαθάρτων σε δύο σημεία (Αναξαγόρα και Δερβενακίων και Χίου και Δερβενακίων), το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να περνούν ακάθαρτα ύδατα στον αγωγό ομβρίων.

Οι ενέργειες που υπέδειξε η  ΕΥΔΑΠ προέβλεπαν διάνοιξη φρεατίων προκειμένου να είναι σε θέση οι δύτες να εισέλθουν με ασφάλεια και να εργαστούν αποτελεσματικά για την αποκατάσταση της φθοράς.

  • Ø Την Δευτέρα 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο Δημάρχου σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες και να συντονιστεί η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Ø Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε τις εργασίες διάνοιξης δύο φρεατίων-«μπούκες», όπως  υπέδειξε η ΕΥΔΑΠ.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς μετέβη και σήμερα στο χώρο προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για την πορεία των εργασιών και να δώσει τις κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα.

  • Ø Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι δύτες της  ΕΥΔΑΠ θα είναι πλέον σε θέση να εισέλθουν στους αγωγούς με ασφάλεια και να αποκαταστήσουν τις φθορές που προκάλεσαν το πρόβλημα δυσοσμίας.
  • Ø Αμέσως μετά την αποκατάσταση των φθορών, η σειρά των προγραμματισμένων ενεργειών  για την αποτελεσματική αντιμετώπιση  του προβλήματος της δυσοσμίας θα ολοκληρωθεί με την διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ύδατος στους αγωγούς προκειμένου να «ξεπλυθούν» και να καθαρίσουν .

Η ενέργεια αυτή θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με το Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Κουράση και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ ).

 

 Σημείωση: οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν όπως ακριβώς μας εστάλησαν από την Δημοτική Αρχή.