Όχι σε Μετάταξη – Διαθεσιμότητα & Απόλυση του Προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας

Η τελευταία κυβερνητική πρόταση προς την Τρόικα, να θέσει δηλαδή σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα και τελικά να απολύσει όλο το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα κατά της Κοινωνίας, το οποίο ακολουθεί το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την συνεχιζόμενη κυβερνητική απαξίωση της Διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της.

Την ώρα που η οικονομία καταρρέει ως χάρτινος πύργος και η ύφεση βαθαίνει, την ώρα που ο Ελληνικός λαός και κυρίως η νέα γενιά της πατρίδας μας υφίσταται τη μεγαλύτερη ανεργία σε όλη την Ευρώπη, απότοκη της εφαρμοζόμενης δημοσιονομικής πολιτικής, την ώρα που πολλοί, ακόμη και εργαζόμενοι, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ζωτικές ανάγκες των οικογενειών τους, την ώρα που οι δανειστές συνομολογούν το δήθεν “λάθος” τους στο οποίο επιμένουν στην εφαρμογή του, η κυβέρνηση προσφέρει ως πρόβατα επί σφαγή χιλιάδες εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση, η οποία μάλιστα δεν είναι βέβαιο ότι θα της δοθεί…

Παρά το γεγονός ότι η μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο μπορεί ομαλά να επιτευχθεί έως το 2015 με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, η τρόικα διαρκώς επινοεί προαπαιτούμενα, με προφανή πλέον σκοπό. Να διαλύσει τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας και να προετοιμάσει το έδαφος νέων επίσημων εξωθεσμικών δράσεων. Διότι γνωρίζει ότι όσα έχει προγραμματίσει για την Ελλάδα, για το άμεσο μέλλον, συναντούν την αντίθεση της απόλυτης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης και συνεπώς είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας και συνταγματικής νομιμότητας.

Είναι πλέον σαφής η απάντηση για την πλειοψηφία των πολιτών που αναρωτιούνται: ‘‘Η συνεχιζόμενη ελεύθερα πτωτική πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας προκύπτει άραγε εξαιτίας της μη εφαρμογής των μνημονικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης ή μήπως εξαιτίας της εφαρμογής τους…;;;’’

Αναρωτιόμαστε, ποιός έγκαιρος προγραμματισμός, ποιος στρατηγικός σχεδιασμός με όραμα και συγκεκριμένα μετρίσιμα κοινωνικά οφέλη και στόχους, ποιές οικονομικές μελέτες οφέλους – κόστους οδήγησαν στην αιφνιδιαστική αυτή πρόταση;;;

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα, Η ΝΙΚΗ δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στη πόλη μας, οι 14 δημοτικοί αστυνόμοι επιτελούν σημαντικό έργο δίπλα στον καθημερινό πολίτη, προς όφελος της γενικής ευταξίας, της δημοτικής νομιμότητας αλλά και των δημοτικών εσόδων, χωρίς αστυνομικές ακρότητες. Συνεπώς, δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση της.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εγκαταλείψει την επαμφοτερίζουσα στάση της και να λάβει ξεκάθαρη θέση, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., το οποίο ζητούμε να συγκληθεί αμέσως και εκτάκτως. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αντιδράσει άμεσα και έμπρακτα!

 

 

Το Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»