2.200 σχολικοί φύλακες πανελλαδικά, 20 σχολικοί φύλακες στα σχολεία της πόλης μας

Η κυβέρνηση μονοκοντυλιά τους ‘’ σβήνει ’’ από τα κιτάπια της, για να παρουσιάσει τους αριθμούς που της επιβάλλονται από τους εντολοδότες της . Για την κυβέρνηση, αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε κάποιο ποσό που θα ‘’εξοικονομήσει ‘’ στον ετήσιο προϋπολογισμό, σε παραγωγή έργου και αποδεικνύει την πλήρη υποταγή στις εντολές τους. Για εμάς όμως, πρόκειται για 20 συγκεκριμένους ανθρώπους που οδηγούνται στην ανεργία τώρα. Πρόκειται για 20 συνεργάτες και φίλους που βλέπουν από σήμερα τις οικογένειές τους να οδηγούνται στην εξαθλίωση. Πρόκειται για 2.200 επιπλέον οικογένειες που από αύριο θα παλεύουν για την άμεση επιβίωσή τους.
Ντροπή για τους ιθύνοντες που βάζουν τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους.
Και ως ‘’παράπλευρη απώλεια’’ του εγκλήματος αναδεικνύεται το τι θα γίνει με την φύλαξη των σχολείων, ποιος θα προστατεύει τη δημόσια περιουσία και τα παιδιά μας; θα προσλάβουν ιδιώτες; Ποιοι θα μπαίνουν στα σχολεία και θα είναι σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά μας; Ή μήπως θα αφήσουν τα σχολεία και τα παιδιά μας έρμαια στις διαθέσεις κάθε κακόβουλου; Η ενέργεια αυτή είναι πλήρως ενταγμένη στις συστηματικές προσπάθειες διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου
Ντροπή για τους κυβερνήτες μιας χώρας που δεν σέβονται ούτε τους ανθρώπους της ούτε την περιουσία της.
Εν αναμονή των επόμενων «χτυπημάτων» που άμεσα θα ακολουθήσουν πλήττοντας ανθρώπινες ζωές, οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό και κατ’ επέκταση τη δημόσια παιδεία, εμείς ως ΔΣ της Ένωσης Γονέων της Αγ. Παρασκευής υποστηρίζουμε ότι δεν επιτρέπεται στους γονείς που διαπλάθουν τις επόμενες γενιές ‘’να κρατάμε μια σιγή που μοιάζει πολύ με ηλιθιότητα’’.
Αγία Παρασκευή 10 Ιουλίου 2013

                                                         Το ΔΣ της Ένωσης