ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραίτηση του Δημήτρη Αλεφαντή από τη Δημοτική ομάδα “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

Μια ακόμα ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά έσκασε σαν βόμβα απόψε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Αλεφαντής μετά από τις αιχμές και τις αντίθετες θέσεις που παρουσίαζε το τελευταίο χρονικό διάστημα απόψε έκανε το μεγάλο βήμα και αποχώρησε από την παράταξη.

 

Με τα λόγια “Σεβόμενος τους συμπολίτες μας που με εξέλεξαν ως πρώτο δημοτικό σύμβουλο δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος της Δημοτικής Ομάδας “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”.

Γνωρίζω ακριβώς την ευθύνη των λόγων μου όπως έχω και πλήρη συνείδηση των πολιτικών μου πράξεων. Διαχωρίζω την πορεία μου με άρτια πεποίθηση ότι δεν είναι μια επαγωγική αλλά μία πλήρως παραγωγική απόφαση.

Θα συνεχίσω να τηρώ ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, τιμώντας τους συμπολίτες μου και με σαφή δέσμευση να λειτουργώ προς όφελος της πόλης μας” εγκαταλείπει τη στέγη της παράταξης δημιουργώντας έτσι πονοκεφάλους στον Δήμαρχο.

 

Είναι ο τέταρτος δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται μετά τον Φώτη Αλεξόπουλο που έκανε την αρχή από τις πρώτες μετεκλογικές μέρες, την διαγραφή του Αλέξη Μουστόγιανη και την αποχώρηση με καταγγελίες της Ελένης Δάβαρη. Χάνεται λοιπόν η πλειοψηφία για τη διοικούσα με 16 μόνο στελέχη πλέον και τα πράγματα διαγράφονται πολύ δύσκολα. Ο κ. Αλεφαντής με την κ. Δάβαρη ήταν οι πρώτοι σε ψήφους (605 έκαστος) στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και ο κ. Μουστόγιαννης είχε έρθει τέταρτος (με 587).

Αν και δεν ήταν τόσο ξαφνική απόφαση αν θυμηθούμε την επιστολή του κ. Αλεφαντή μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις και αντιρρήσεις του πάνω σε βασικά θέματα και έργα που εκτελεί η Δημοτική Αρχή.