“εσείς εκεί στη Βιβλιοθήκη κάνετε ωραίες εκδηλώσεις!”

Συνάντησα μια φίλη σήμερα που κατοικεί σε άλλη πόλη και μέσα σ’ όλα που συζητήσαμε χάρηκα όταν μου είπε: “εσείς εκεί στη Βιβλιοθήκη κάνετε ωραίες εκδηλώσεις”. Εννοούσε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής φυσικά και το 10ήμερο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Το παρακολούθησε μέσα από τις δημοσιεύσεις της ιστοσελίδας μας (φίλη και φανατική αναγνώστρια γαρ) και της προξένησε το ενδιαφέρον.

Και δεν έχει άδικο. Όλες οι μέρες του “10ημέρου Αλέκος Κοντόπουλος 2013.” ήταν ξεχωριστές. Οι καλλιτέχνες διαλεγμένοι και άνθρωποι με ιστορία και ποιότητα. Καλλιτέχνες  “αναστήματος” όπως  η Μελίνα Κανά, η Έλλη Πασπαλά και η κορυφή ο Μίμης Πλέσσας δεν περνάνε συχνά από το Δήμο μας. Θεατρικά σχήματα, σαν αυτά που συμμετείχαν και που έχουν αφήσει το στίγμα τους σε διάφορα σημεία της χώρας, είναι ευχάριστη εμπειρία για μας, σε μια εποχή που όπου και να στρέψεις το βλέμμα … η Ελλάδα σε πονάει.

Τίποτα όμως δεν έγινε από μόνο του και εύκολα. Κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά και πολλές ώρες για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα και δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος.

Με πρωτοστάτη την πρόεδρο του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου  κ. Δήμητρα Πανουσοπούλου, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι εκεί, από πολύ νωρίς άρχισαν να ψάχνουν, να διαλέγουν, να συναντούν και να συζητούν ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό. Σκοπός δεν ήταν να γίνει απλά μια εκδήλωση, αλλά μια καταπληκτική εκδήλωση που θα προσφέρει σε όσους την παρακολουθήσουν στιγμές χαλάρωσης και κεφιού, που θα δώσει μια προσωρινή έστω διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, μια ανάσα αισιοδοξίας.

Καθημερινά η ιστοσελίδα μας κάλυπτε τις εκδηλώσεις και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την αγωνία της προέδρου και την ενεργητικότητα που την διακατείχε ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Παρόλη την κούραση του ημερήσιου τρεξίματος το βράδυ υποδεχόταν τους καλεσμένους της με ένα γλυκό και ζεστό χαμόγελο. Υπήρξε μία σωστή και σοβαρή οικοδέσποινα, δεν ακούσαμε κανέναν απ’ όσους παρευρέθηκαν να εκφράσει ούτε ένα παράπονο και αυτό πιστεύουμε τα λέει όλα.