Β. Γιαννακόπουλος: “Όποιος δεν μπορεί, να μην ασχολείται με αυτούς που μπορούν”

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ

V.Giannakopoulos

Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από τον άμισθο σύμβουλο επικοινωνίας κ. Παπασπύρο, ο οποίος μας ενημερώνει για όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, ο Μάιος του 2014 απέχει οκτώ μήνες. Ως παγκόσμια αλήθεια, αυτή η διαπίστωση ισχύει εξίσου και για όλους εμάς τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της Αγίας Παρασκευής.
Αντιθέτως, αυτό που όχι μόνο δεν ισχύει για όλους μας, αλλά αποτελεί και μία από τις ειδοποιές διαφορές μεταξύ μας είναι το τι ακριβώς συνιστά αυτή η περίοδος των οκτώ μηνών.
Για το σύμβουλο επικοινωνίας η περίοδος αυτή είναι ένας αγώνας, ο οποίος λήγει την ημέρα των εκλογών, με πιθανά αποτελέσματα -για κάποιους εκ των συμμετεχόντων- την «παράταση της πολιτικής τους επιβιώσεως» ή «το πολιτικό τους τέλος». Σεβόμαστε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα δημοτικά δρώμενα· όμως, δεν τον αποδεχόμαστε.
Για εμάς, η προεκλογική περίοδος αποτελεί την προετοιμασία για τον αγώνα που, μετά τις εκλογές και ως πιθανή δημοτική αρχή, οφείλουμε να κάνουμε προκειμένου:
  1. να αποτρέψουμε τις ήδη δρομολογημένες καταστροφές και την αποδιοργάνωση του δημοτικού βίου (π.χ. το κλείσιμο Κ.Ε.Π. και δημοτικών ιατρείων –όπως στην Πελοποννήσου και τα Πευκάκια, αντίστοιχα- τη διάλυση του Δημοτικού Ωδείου και την υποβάθμιση των Εργαστηριών Τέχνης),
  2. να διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις (π.χ. την απευθείας ανάθεση των € 233.000,00 για το Γιαβάσειο),
  3. να βγάλουμε την Αγία Παρασκευή από το βάλτο στον οποίο την έχει βυθίσει η δημοτική αρχή (σχεδόν 4 χρόνια δημαρχίας Ζορμπά και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, τα οποία είχαν ήδη ξεκινήσει επί Δημαρχίας μας, στη Βενιζέλου, την Κυκλάδων, τη Σολωμού και την Αγίου Ιωάννου),
  4. να ενισχύσουμε την ανάπλαση δρόμων και οδών στην πόλη μας, με επιπλέον έργα (ο νυν δήμαρχος δεν ξεκίνησε ούτε ένα νέο έργο, ούτε 100μ. πεζοδρόμιο), και
  5. να οδηγήσουμε την πόλη μας στο όραμα, στο οποίο όλοι εμείς οι Αγιοπαρασκευιώτες προσβλέπουμε.
Και πράγματι, αισθανόμαστε άγχος. Είναι το δημιουργικό άγχος που αισθάνεται κάθε ευσυνείδητος άνθρωπος μπροστά στην ευθύνη. Πόσο μάλλον όταν την ευθύνη αυτή μας την εμπιστεύονται συνδημότες μας.
Ειλικρινά, δεν είχαμε σκοπό να του  απαντήσουμε, όπως δεν το κάναμε και με τις άλλες άτοπες, άστοχες και αβάσιμες επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα εναντίον μας. Κι ας μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός πως ο άνθρωπος αυτός παραμένει άκριτος συμπαραστάτης τού δήμαρχου Ζορμπά στη διάλυση της πόλης μας. Επειδή όμως μας «μπλέκει» στο άρθρο του με έναν ανέντιμο τρόπο με τον κ. Σταθόπουλο, αναγκαζόμαστε να μπούμε στη διαδικασία να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα.
Εμείς και η παράταξη της «Νίκης», τουλάχιστον στο επίπεδο του επικεφαλής της, συναγωνιζόμαστε για την ανάληψη της δημαρχίας μέσα στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Από τη μεριά μας, όταν ακούμε μία ιδέα ή μία πρόταση την οποία μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, δρούμε άμεσα. Δεν ακυρώνουμε αβλεπί τις προτάσεις έτερων συνυποψηφίων και δεν κάνουμε καμία διάκριση στα πρόσωπα.
Όσο για την επίσκεψή μας στον Υπουργό Υγείας, σας υπενθυμίζουμε τα εξής. Ενώ στο ΔΣ συζητούσαμε για διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα επισκεπτόταν τον Υπουργό και να λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για το θέμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο δήμαρχος επισκέφτηκε πάλι μόνος του τον Υπουργό. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και με τη Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής: ενώ τη μία μέρα μας διαβεβαίωνε πως η Δ.Ο.Υ. θα παρέμενε στην πόλη μας, την επομένη, επισκέφτηκε μόνος του τον αρμόδιο Υπουργό, δίνοντάς του τη συγκατάθεσή του για μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής στο Χολαργό.
Επίσης, σας ενημερώνουμε πως η επίσκεψή μας στον Υπουργό Υγείας αποφασίστηκε μετά από συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με διάφορους συλλόγους της πόλης, οι οποίοι μας εξέφρασαν την έλλειψη εμπιστοσύνης που αισθάνονταν προς το πρόσωπο του δημάρχου. Μία έλλειψη εμπιστοσύνης που επέδειξαν και μέλη της δημοτικής αρχής, αλλά και κάποιοι υποστηρικτές του δημάρχου.
Από ‘κει και πέρα, το τι κάνουμε εμείς στην παράταξή μας, δε νομίζουμε πως αφορά τον παραπάνω κύριο, εκτός κι αν έχει αποφασίσει κι αυτός να μας ψηφίσει. Σε αυτή την περίπτωση, όπως όλοι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι μας, έτσι κι αυτός θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμα. Εμείς, δεν κάνουμε τίποτα με βιασύνη και προχειρότητα.
Τέλος, το τι ενδιαφέρει τον κόσμο της Αγίας Παρασκευής, είναι κάτι που ο ίδιος ο κόσμος θα το εκφράσει. Εμείς, καθημερινώς, επιζητούμε και εφαρμόζουμε τρόπους να ερχόμαστε σε επαφή με τους δημότες, να μαθαίνουμε τα προβλήματά τους, να ακούμε τις προτάσεις τους, να συζητάμε τις λύσεις και να δημιουργούμε το όραμα. Γι’ αυτό, το όραμα αυτό είναι εφικτό! Γιατί εξ ορισμού, πηγάζει μέσα από τις δυνατότητες που έχουμε ως εν δυνάμει δημοτική αρχή και την ενεργή συμμετοχή των Αγιοπαρασκευιωτών. Για εσάς, που δεν πιστεύετε στα οράματα, δε θα απαντήσουμε εμείς. Σας έχει απαντήσει ήδη ο GeorgeBernard:
«Οι άνθρωποι που λένε, ‘αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί’, δεν πρέπει να διακόπτουν αυτούς που το πραγματοποιούν»
Βασίλης Γιαννακόπουλος
τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής