Γ. Σγουρός: Πρωτοπόρος ο Δήμος Αγ. Παρασκευής με την εξασφάλιση κατασκευής υπερσύγχρονου Ποδηλατόδρομου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 017

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδέχτηκε σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 ,τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, ο οποίος , συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Θεόδωρο Καρδοματέα, επισκέφθηκε το Δήμο μας προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ (μέσω της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής) έργα της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συνόδευσε τον Περιφερειάρχη και τον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πευκακίων, ο οποίος αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα σε επιφάνεια χρηματοδοτούμενα κτηριακά έργα στην Αττική, στις οδούς του Τσακού στις οποίες εκτελούνται έργα Βιοκλιματικής Ανάπλασης και στην οδό Δερβενακίων στο Κοντόπευκο όπου –στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων-πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής υπερσύγχρονου Ποδηλατόδρομου και της ολικής ανάπλασης οδών της περιοχής Κοντοπεύκου (οδοί Δερβενακίων, Σουλίου, Κύπρου, Πεντέλης , Ελπίδος κ.λ.π), συνολικού μήκους 7 χλμ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8.4 εκ. ευρώ.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στους χώρους των έργων, ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 025Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κκ. Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Τσιαμπάς, Παναγόπουλος, Κωστόπουλος , Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας,ο Αντιπρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Καζάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Κωνσταντακόπουλος, Κρητικίδης και η ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου κα. Ζορμπά.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για την πορεία των υπό εκτέλεση όσο και για το τελικό αποτέλεσμα των ολοκληρωθέντων έργων και τόνισε την αναγκαιότητα απορρόφησης μέχρι το τέλος του 2013,του συνόλου του προϋπολογισμού τους.

Τόνισε επίσης ότι  έχει ιδιαίτερη βαρύτητα να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η περιστασιακή τους ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, έχει αντίκρισμα που δεν είναι άλλο από τα πολλαπλά οφέλη που απολαμβάνουν με την αποπεράτωση τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 002Ο Περιφερειάρχης εστίασε ιδιαίτερα και αναφέρθηκε εκτενώς  στην αξία της εκκίνησης του σημαντικού έργου κατασκευής Ποδηλατόδρομου  στο Κοντόπευκο, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πρωτοπορεί στον τομέα αυτό καθώς συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους που έχουν εξασφαλίσει ένα τέτοιο έργο.

 

Σχετικά ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην συνάντηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, με στόχο την άμεση εκκίνηση και την ολοκλήρωση του έργου σε έναν χρονικό ορίζοντα   ενός περίπου έτους , όπως προβλέπεται από την σχετική σύμβαση.

Ο Δήμαρχος,  ευχαρίστησε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει σταθεί πάντα αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ένταξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων έργων στο ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια στο έργο της κατασκευής Ποδηλατοδρόμου, ο οποίος- όπως ανάφερε -θα βελτιώσει αισθητά την λειτουργικότητα της πόλης μας και θα αναβαθμίσει το επίπεδό της κατατάσσοντάς την στις πλέον σύγχρονες και μοντέρνες πόλεις της χώρας.  

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι η άριστη αυτή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας θα συνεχιστεί και στο μέλλον με γνώμονα την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 020