Ο σεμνός οικολόγος Μιχάλης Γριβέας. Της Λένας Μαρκή

Υπάρχουν άτομα που ασχολήθηκαν με τα κοινά και που παρόλες τις σειρήνες παρέμειναν “άνθρωποι”.

Mixalis GriveasΈνας απ’ αυτούς ήρθε στο προσκήνιο με το σχολιασμό που έγινε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο θέμα κατασκευής του ποδηλατοδρόμου στην περιοχή Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής. Βλέποντας όλοι τις μακέτες του πρωτοποριακού αυτού έργου δεν μπορούσαμε παρά να τις θαυμάσουμε και να χαρούμε για ένα έργο που προωθεί την χρήση ποδηλάτου και την ευρεία παρουσία πρασίνου. Κάπου όμως ξεχάστηκε ο πρωτεργάτης αυτής της ιδέας, ο πρ. αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Σχεδιασμού κ. Μιχάλης Γριβέας. Ένας δημότης που δείχνει να έχει οικολογική συνείδηση και πολλές ιδέες για μια πόλη φιλική προς τους κατοίκους.

Ο κ. Γριβέας σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια. Εντύπωση όμως μας έκανε και η δική του απάντηση σε όσα γράφτηκαν.

********************

Michalis GriveasΣας ευχαριστώ και τους δυό για τα τιμιτικά σας λόγια. Ισως υπερβάλετε λίγο για το πρόσωπό μου. Με γεμίζει χαρά και μόνο που έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι σ’ ένα πρωτοποριακό έργο που αναμφίβολα θα οφελίσει την πόλη μας. Ειμαι επίσης χαρούμενος που σήμερα υπάρχουν στον Δήμο μας άξιοι και έντιμοι άνθρωποι για να το υλοποιήσουν. Προσοχή όμως , η προσπάθεια μόλις τώρα αρχίζει. Διότι finis coronat opus…
********************
Μια απάντηση με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, σε χαμηλούς τόνους και πάντα μετρημένη. Δεν παραπονέθηκε και δεν μίλησε αρνητικά για κανέναν. Αντίθετα αναγνώρισε την ύπαρξη έντιμων και άξιων ανθρώπων στο Δήμο και επέστησε την προσοχή.
Ο κ. Γριβέας είναι αυτός που ονειρεύτηκε  μια πόλη βαδίσημη με μεγάλα πεζοδρόμια, που πάλεψε για την προστασία του πρασίνου του Υμηττού, που φρόντισε για την ανακύκλωση και τα δέντρα της πόλης και που εργάστηκε για το περιβάλλον, τον πεζό και την αισθητική.
Άνθρωποι σαν τον κ. Γριβέα καλό θα ήταν να μην απομακρύνονται από την τοπική πολιτική σκηνή γιατί οι ιδέες και οι προτάσεις τους είναι αυτές που όλοι επιθυμούμε για μια πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
               
      Λένα Μαρκή    
lena1