Αποκάλυψη τώρα… Του Σπύρου Παπασπύρου

Φυσικά, δεν αναφέρομαι στον τίτλο της γνωστής ταινίας που σκηνοθέτησε ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνσις Φόρντ Κόπολα. Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της ιστοσελίδος «Agia Paraskevi Guide», που έχει έναν παρόμοιο τίτλο και αναφέρεται στην Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κοντοπεύκου. Αν και το δημοσίευμα, κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να τιτλοφορείται «Μισή αποκάλυψη». Και δείτε γιατί.Papaspiros S.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα , στις 11-6-2008, στην συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ένταξη του Έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο νυν Δήμαρχος είχε ψηφίσει ΟΧΙ, ενώ ο νυν Αντιδήμαρχος κ. Παναγόπουλος είχε ψηφίσει ΛΕΥΚΟ. Μάλιστα δημοσιεύει και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για του λόγου του το αληθές.
Στην συνέχεια ο συντάκτης του δημοσιεύματος, προσπαθεί με «ερωτήσεις», που στην πραγματικότητα είναι απαντήσεις δικές του, να «περάσει» το μήνυμά του. Ότι ο νυν Δήμαρχος τότε δεν ήθελε το έργο, ενώ τώρα το αποδέχεται ασμένως και άλλα τέτοια φαιδρά.
Όμως ο συντάκτης, έπεσε στην παγίδα που πιάνονται όλα τα «έξυπνα πουλιά», ακόμη και τα παπαγαλάκια. Και στην οποία πιάνονται όσοι «τυφλώνονται» από την υπερβολική σιγουριά τους. Ο συντάκτης λοιπόν «τυφλώθηκε» και δεν πρόσεξε κάτι πάρα πολύ σημαντικό, που θα έπρεπε να του σημάνει «κόκκινο συναγερμό». Ότι ψήφισε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ και ο κ. Μιχάλης Γριβέας. Γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό; Μα γιατί ο κ. Μιχάλης Γριβέας ήταν Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Σχεδιασμού Έργων της Διοικήσεως Γιαννακόπουλου (που εισηγήθηκε το θέμα) και επί πλέον ήταν αυτός που εμπνεύσθηκε το Έργο και πίεσε για να το επιβάλει ( γεγονότα στα οποία δεν αναφέρονται καθόλου ο κ. Γιαννακόπουλος και οι συνοδοιπόροι του ). Λέτε ο ίδιος ο εμπνευστής του Έργου να μην ήθελε να γίνει και γι΄αυτό το κατεψήφισε; Έχω την βεβαιότητα ότι κάτι άλλο σοβαρό είναι πίσω από την αρνητική ψήφο (προσέξτε όχι ΛΕΥΚΟ αλλά ξεκάθαρο ΟΧΙ) Ζορμπά-Γριβέα. Το οποίο όταν θα γίνει γνωστό, σύντομα ελπίζω από τους δύο αυτούς, θα δώσει μια άλλη (την πραγματική) διάσταση στο θέμα.

Η οποία θα κάνει αυτούς που προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν (και αυτούς της τότε αντιπολιτεύσεως που ψήφισαν ΝΑΙ στις 11-6-2008) να το μετανοήσουν πικρά. Όσο για τον συντάκτη του δημοσιεύματος, τι να του πω; Ας διάβαζε και ας πρόσεχε καλύτερα; Ή να ζητήσει τον λόγο από αυτόν που του έδωσε το αντίγραφο της αποφάσεως, χωρίς να τον προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει να διασυρθεί κι άλλο η αξιοπιστία των δημοσιευμάτων του; Το τελευταίο ίσως και να μην τον ενδιαφέρει καθόλου βέβαια…

.
Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ