Τα παιδιά της Αγ. Παρασκευής συμμετέχουν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

ekkinisi 31 klas

Χιλιάδες δρομείς έδωσαν γιορτινό χρώμα στην εκδήλωση του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συμμετάσχουν περίπου 30.000 δρομείς από όλο τον πλανήτη.

Η κλασική διαδρομή είναι αυτή που αποτελεί πρόκληση για 11.000 Έλληνες και ξένους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς, καθώς παραδοσιακά ο Μαραθώνιος της Αθήνας συγκαταλέγεται στους πιο δύσκολους αγώνες του κόσμου.

Ο 31ος Διεθνής Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών ξεκίνησε  από τις 09.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 17.30 το απόγευμα στην κλασική διαδρομή (Λ.Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Βασ.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο).

Παράλληλα έγιναν και εκκινήσεις από το Παναθηναϊκό Στάδιο και από το Σύνταγμα (Βασ. Σοφίας).

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε μια τόσο μεγάλη γιορτή, από τη στιγμή που οι δρομείς του Κλασικού Μαραθωνίου θα περάσουν από την καρδιά της πόλης. Συμμετέχει λοιπόν με τη νεολαία του, με τα μικρά παιδιά που αποτελούν το μέλλον.

Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι μικροί μας φίλοι που συμμετείχαν στον “Αγώνα δρόμου μικρών παιδιών” που διοργάνωσε ο ΠΑΟΔΑΠ. Πραγματοποιήθηκαν δύο εκκινήσεις επί της Λεωφ. Μεσογείων, μια στο ύψος του παλιού Δημαρχείου και μια στο ύψος του Αγ. Ανδρέα. Ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν μέρος ήταν πολύ μεγάλος και αυτό αποδεικνύει πως οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής αγαπούν τον αθλητισμό. Οι απονομές έγιναν στη διασταύρων των οδών Λ. Μεσογείων & Χαλανδρίου.

Πραγματικοί νικητές σε αυτόν τον αγώνα είναι όλοι όσοι συμμετείχαν. Μικροί και μεγάλοι που υπήρξαν κομμάτι ενός τόσο σημαντικού και ιστορικού δρώμενου, που είναι αποδεκτό από όλη την υφήλιο.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα αθλητικό γεγονός που προβάλει τη δύναμη της ψυχής και της ανθρώπινης θέλησης! Η Αγία Παρασκευή είναι τυχερή που έχει την τιμή να είναι κομμάτι μια ιστορικής διαδρομής!