Parking στο Κέντρο & Δημοτική Συγκοινωνία μελετάει ο Δήμος Αγ. Παρασκευής

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγ. Παρασκευής, προκηρύχθηκε σύμβαση εκπόνησης μελέτης με τίτλο:

«ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»

που περιλαμβάνει τις μελέτες:

1. Μελέτη Αστικής Κινητικότητας Οχημάτων και Parkingστο Κέντρο της Πόλης και

2. Μελέτη Δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας,

με προεκτιμώμενη αμοιβή 40.413,90 € (χωρίς ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τη μελέτη:

— Αντικείμενο της επί μέρους Μελέτης Αστικής Κινητικότητας Οχημάτων και Parking στο Κέντρο της Πόλης είναι καταρχήν η συνολική θεώρηση των διαφόρων εναλλακτικών σχεδίων ανάπτυξης και έργων που έχουν προταθεί ή μελετηθεί στο παρελθόν για το κέντρο της πόλης (υπογειοποίηση τμήματος Λ. Μεσογείων, σενάρια πεζοδρόμησης της Αγίου Ιωάννου, δίκτυα πεζοδρόμων, οδών ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατοδρόμων). Ακόμη, η μελέτη περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την αποτίμηση της βιωσιμότητας ενός συστήματος στάθμευσης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στην πλατεία Αγίου Ιωάννου (ή στη μία από τις δύο) και την λειτουργία ενός πιλοτικού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης παρά την οδό.

dhmotikh sygkoinwnia— Αντικείμενο της επί μέρους Μελέτης Δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι ο σχεδιασμός ενός δικτύου γραμμών ενδοδημοτικής αστικής συγκοινωνίας, ο προσδιορισμός των λειτουργικών του παραμέτρων και η εκτίμηση των οικονομικών μεγεθών ίδρυσης, λειτουργίας και σταδιακής ανάπτυξης.

.

Η σύμβαση χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις της Πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» (Σ.Α.Ε. 061/8, κωδ. ΠΔΕ:2012ΣΕ06180012), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «03 – Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Καινοτομίας και της Ψηφιακής Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ».

 –