Συνάντηση Βασίλη Ζορμπά & Γεώργιου Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ) σήμερα στο Δημαρχείο

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,τον  ιδρυτή και πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, συνοδευόμενο από κλιμάκιο στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ .

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ27112013 007

 Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το γκαράζ και τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης μας.Μετά το πέρας της επίσκεψης , ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κκ. Τσιαμπάς, Παναγόπουλος, Κωστόπουλος ,Παπαδοπούλου και Μουχτούρη , ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος και το μέλος ΔΣ  ΠΑΟΔΑΠ κ. Σταθόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα καίρια ζητήματα της πόλης μας.

Μεταξύ αυτών τόνισε το πρόβλημα της  υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, δεδομένου ότι αν και ο Δήμος μας έχει  την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει προσωπικό αυτό δεν πραγματοποιείται λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων από την Κεντρική εξουσία. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της Πρόνοιας και Πολεοδομίας 11 Δήμων.

Τον ενημέρωσε επίσης για τα προβλήματα στη διατήρηση της καθημερινής εύρυθμης λειτουργίας της πόλης που δημιούργησε η πρόσφατη  απόφαση κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην αμέλεια που επέδειξε η απελθούσα Δημοτική Αρχή σχετικά με το ζήτημα της εξασφάλισης  σταθμού ΜΕΤΡΟ στην κεντρική μας πλατεία και στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας λόγω αυτής, στις καθημερινές τους μετακινήσεις .

 

Τέλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο , εκφράζοντας την ικανοποίησή του, για τη δικαίωση των προσπαθειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής στην απορρόφηση προγραμμάτων χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για την εκτέλεση έργων πνοής στην πόλη μας (Υπογραφή Σύμβασης Δικτύου Ποδηλατοδρόμων & Ολικής Ανάπλασης οδών Κοντοπεύκουσυνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκ. ευρώ, Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ και η Βιοκλιματική Ανάπλαση Τσακού- Οδοί Κυκλάδων, Σολωμού και κάθετων δρόμων, προϋπολογισμού 2,5εκ. ευρώ).

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του τόσο για το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης πρόσληψης υπαλλήλων –εργατικού προσωπικού στο Δήμο , όσο και για το θέμα της μη διεκδίκησης από την απελθούσα Δημοτική Αρχή,σταθμού ΜΕΤΡΟ στην Αγία Παρασκευή.

Διατύπωσε επίσης με σαφήνεια και άμεσο τρόπο την αντίληψη του ιδίου- η οποία και αποτελεί πρόταση του κόμματος του- για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφέρθηκε στο όραμά του για μία Αυτοδιοίκηση με ουσιαστικές αρμοδιότητες-στηρίζω τη δημιουργία μεγάλων Δήμων όπου ο Δήμαρχος θα πρέπει να είναι Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά-συμπληρώνοντας ότι αρμοδιότητες όπως Αστυνομία και Εφορία θα πρέπει να ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος,  ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρόεδρο για την επίσκεψή του στο Δήμο μας και για την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα θέματα της πόλης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η άριστη αυτή συνεργασία Δήμου και Κοινοβουλευτικών Κομμάτων  θα συνεχιστεί και στο μέλλον με γνώμονα την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.