Είμαι υπεύθυνος μόνο γι΄ αυτά που λέω. Όχι γι΄ αυτά που καταλαβαίνεις….

Της Λένας Μαρκή

Πριν δύο μέρες στην περιοχή του Τσακού (Λευκωσίας & Γοργοποτάμου) συνέβη ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Κάνοντας ρεπορτάζ για το συμβάν διαπιστώσαμε ότι επί της Γοργοποτάμου υπάρχει σταθμευμένο για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που δυσκολεύει την ορατότητα στο σήμα STOP που υπάρχει επί της οδού. Μιλώντας με τους περίοικους ενημερωθήκαμε για ορισμένα γεγονότα και κρίναμε σωστό να τα κοινοποιήσουμε στους συνδημότες μας με το άρθρο: «Το τροχόσπιτο έχει παρελθόν … αμαρτωλό». Η «αμαρτία» του είναι ότι ενώ είχε απομακρυνθεί, επανήλθε.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα ονόματα των δύο πρώην δημάρχων αναφέρθηκαν μόνο ως χρονικός προσδιορισμός των γεγονότων,  γιατί έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι κανένας Δήμαρχος δεν έχει νόμιμα την αρμοδιότητα να επιτρέψει ή όχι τη στάθμευση κάποιου οχήματος σε δημόσιο χώρο.  

only+responsible+for+what+

Στο πρώτο ρεπορτάζ   δεν αναφέραμε το όνομα του ιδιοκτήτη του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου. Παρ΄ ότι το γνωρίζουμε , όπως το γνωρίζουν και οι περίοικοι και πιθανόν και ο κ. Γιαννακόπουλος, αφού είναι συγγενικό πρόσωπο  οικείου του προσώπου. Και δεν το αναφέραμε, ούτε πρόκειται, αφού  μπορεί να μην υπάρχει σύνδεση των δύο αυτών γεγονότων (Δημαρχίας του και ιδιότητας του ιδιοκτήτη) και συνεπώς να μην υπάρχει και κάποια πολιτική ευθύνη.

Σκοπός της υπογράφουσας και του άρθρου ήταν και είναι η ενημέρωση και η καταγραφή των γεγονότων ως έχει υποχρέωση. Δεν δικάζει και δεν καταδικάζει. Αν μάλιστα διαβαστούν προσεκτικά οι δύο τελευταίες παράγραφοι του συγκεκριμένου άρθρου θα το διαπιστώσετε.

 

lena1