Ανταποδοτικά οφέλη από το φετινό στολισμό, σε αντίθεση της πληρωμής 45.000€ για μια φάτνη το 2008

IMG_1660 copy

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σειρά ανυπόστατων και παραπλανητικών δημοσιευμάτων σχετικά με τα ανταποδοτικά οφέλη του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Επιθυμώντας να αποκαταστήσω την αλήθεια και να ενημερώσω υπεύθυνα τους πολίτες θα ήθελα να παραθέσω τα σχετικά στοιχεία ,τα οποία εκτιμώ ότι αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της αντικειμενικής αλήθειας.

Τα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο μας –όπως αυτά προκύπτουν από τη σύμβαση με τον ανάδοχο και όπως εγκρίθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- περιλαμβάνουν:

– Ανάδειξη θεματικών πάρκων, στην Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πλατεία Τσακού.
– Δρώμενα και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν το Πάρκο της Κεντρικής Πλατείας.
– 200 εισιτήρια τα οποία θα διαχειριστεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, προσφέροντάς τα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
– Προσφορά 500 κιλών λαδιού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
– Ηχητική κάλυψη της οδού Αγίου Ιωάννου ως το σημείο που είναι εφικτό
– Ποσό ύψους 500 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί στο Ταμείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Με τα παραπάνω ανταποδοτικά οφέλη και χωρίς ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ, με μηδενικό δηλαδή κόστος για τους πολίτες, η πόλη μας θα αποκτήσει την εορταστική ατμόσφαιρα που αρμόζει στις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα απολαύσει εκδηλώσεις που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, θα προσφέρουν μια ανάσα από τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα τονώσουν την εμπορική κίνηση της πόλης μας.

Nα σημειωθεί ότι το έτος 2008 ,για την ενοικίαση μίας μόνο φάτνης ο Δήμος μας πλήρωσε 45.000 ευρώ !!!

Δήμος Αγίας Παρασκευής – Γραφείο Τύπου

Ημ/νία Δημ/σης: 23/12/2013