Η Χριστουγεννιάτικη ενίσχυση και η προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου

koinoniko pantopolio1copy

Με εντατικούς ρυθμούς γέμιζαν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίας Παρασκευής τις προηγούμενες μέρες. Η ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας για μία ακόμα φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι καιροί είναι δύσκολοι και καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό. Αυτές τις οικογένειες, οι οποίες ετούτες τις άγιες ημέρες περνούν ακόμη μεγαλύτερες δοκιμασίες, έρχεται να φροντίσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο συντηρεί 172 άπορες οικογένειες του Δήμου μας.

Προς ικανοποίηση των αποριών, που πιθανόν να έχουν κάποιοι, για τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, σας ενημερώνουμε ότι η διανομή ξεκίνησε από την Παρασκευή 20/12/13 και δόθηκαν πάνω από 10 τόνοι πράγματα όπως ρύζι, φακές, φασόλια, κριθαράκι, αλεύρι, γάλα, λάδι, ζάχαρη, κονσέρβες, φρυγανιές, και κάποιων ειδών γλυκίσματα όπως μπισκότα, σοκολάτες, γκοφρέτες, επίσης  κατεψυγμένα κοτόπουλα, κιμάς & κρέας χοιρινό, από θαλασσινά γαρίδες και καλαμαράκια. Μοιράστηκαν και πολλά είδη χαρτικών.

Όπως πληροφορηθήκαμε γνωστή ταβέρνα της πόλης πρόσφερε για τις γιορτινές μέρες 5 διπλές προσκλήσεις για γεύμα  που αφορούν φυσικά άτομα τα οποία  αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Σεβόμαστε την επιθυμία του ιδιοκτήτη να μην αναφερθεί  ούτε το όνομά του αλλά ούτε και το όνομα της ταβέρνας.

Το  Κοινωνικό Παντοπωλείο στο διάστημα των εορτών  θα είναι ανοικτό καθημερινά  από τις 08:00 έως τις 13:00 εκτός των αργιών.

Όλοι παρακολουθήσαμε τις κινητοποιήσεις που έγιναν για τη συγκέντρωση των προϊόντων τόσο από συλλόγους& σωματεία της πόλης, όσο και από τις παρατάξεις. Εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου έγιναν από το Αμερικάνικο και το Γαλλικό κολλέγιο τα οποία συγκέντρωσαν πολύ μεγάλες ποσότητες, από τον ΣΚΑΙ και την Εθνική τράπεζα σε συνεργασία με τον Δήμο (παρεμπιπτόντως τα ρούχα και τα παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν γέμισαν την αίθουσα του ΔΣ όπου τοποθετήθηκαν προσωρινά ώσπου να διανεμηθούν). Μόνιμοι χορηγοί είναι  τα super market της πόλης καθώς και ορισμένα αρτοποιεία  που παρέχουν καθημερινά ποσότητες ψωμιού.

Τακτική και η προσφορά του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τίμου Κωστόπουλου που κινητοποιεί γνωστούς και φίλους, αλλά και καταστήματα τραπεζών και είναι συνεχώς  έτοιμος να συμπαρασταθεί  και να προσφέρει.

Να σημειώσουμε ότι ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο κατέφθασε το φορτηγάκι της κοινωνικής υπηρεσίας γεμάτο τρόφιμα (φωτο).

Σημαντικότατο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχουν τα άτομα που λειτουργούν το παντοπωλείο, που προσφέρουν, κουβαλούν, ξεφορτώνουν και διανέμουν τα προϊόντα και έχουμε την υποχρέωση να τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο και να τους αναφέρουμε. Είναι οι Γεράσιμος Χριστοφοράτος, Μαρία Μακαρίου, Ειρήνη Κλήμη, Χριστίνα Κέκκα, Καίτη Καραγιάννη, Βάσια  Κουρασάνη & Κάλια  Ραφαηλάκη.

koinoniko pantopolio.Με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζει δυνατά το έργο για το οποίο δημιουργήθηκε. Σκοπός του είναι να προστατεύσει και να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που δυστυχούν στην Αγία Παρασκευή λόγω της οικονομικής κρίσης και πιστεύουμε πως τα καταφέρνει. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι πως υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι, οικογενειάρχες οι οποίοι ενώ είχαν τη δουλειά, το σπίτι, τη ζωή τους τακτοποιημένα από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο, άνθρωποι που τους γνωρίζουμε, που μένουν δίπλα μας. Για αυτούς τους ανθρώπους και μόνο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν, μια κοινωνική προσφορά σαν αυτή του κοινωνικού παντοπωλείου να την καπηλεύεται και να την χρησιμοποιεί μικροπολιτικά. Ακόμα και αν κάποια στιγμή τα ράφια του κινδυνεύουν ν’ αδειάσουν δεν είναι λόγος για επίθεση, ούτε βήμα για να αρχίσουν οι Κασσάνδρες να σχολιάζουν και να ρίχνουν ευθύνες άσκοπα και άστοχα κατά πως τις βολεύει, αλλά είναι ώρα για σιωπηρή στήριξη.

 Είναι γνωστή η ρήση: «κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό». Μιλώντας κάποια φορά με γνωστό πολιτικό παράγοντα του Δήμου, μου είπε το εξής: «εγώ άμα θέλω να βοηθήσω παίρνω μια σακούλα, κάποια πράγματα και πάω και τ’ αφήνω έξω από την πόρτα, δεν είναι ανάγκη να το κάνω ολόκληρο ζήτημα. Η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο δεν γίνεται με φωτογραφίες και πανηγύρια» και του βγάζω το καπέλο και μπράβο του. Καμία αντίρρηση στο να βοηθήσουν οι παρατάξεις  και πολύ σωστά θα κάνουν, να μην αποτελεί όμως αυτό κίνηση εντυπωσιασμού και προσέλκυσης ψηφοφόρων. Το ιδανικό θα ήταν οι παρατάξεις να κινούνται αλληλέγγυες με το Δήμο και να αποτελούν συνέχεια των δράσεων που γίνονται για να στηριχθούν οι κοινωνικά ευαίσθητες και αδύναμες ομάδες.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και ευχόμαστε κάποια στιγμή οι συνάνθρωποί μας να μπορούν να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και τα κοινωνικά παντοπωλεία να μην χρειάζεται να υφίστανται ως δομές.