Συμμετοχή του Δήμου μας σε διαδημοτική ημερίδα για “τα ζώα της γειτονιάς”

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ  ΜΕ ΘΕΜΑ:

 “Το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα ζώα της γειτονιάς μας”

ΒΛΑΧΟΥ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΠΕΛΤΕΚΟΥ

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Δήμου Κηφισιάς, η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής-με επιπρόσθετη αρμοδιότητα στον τομέα αδέσποτων ζώων- κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου εκπροσώπησε το Δήμο μας στην Διαδημοτική Ημερίδα με θέμα: “Το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα ζώα της γειτονιάς μας” ,που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013.
Η Ημερίδα με θέμα τα ζώα της γειτονιάς, πραγματοποιήθηκε από στις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και σε αυτήν έλαβαν μέρος κτηνίατροι-υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επιστήμονες από όλους τους τομείς του περιβάλλοντος υγείας (κτηνίατροι, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, αυτοδιοικητικοί, κ.λ.π.)

Σημαντική η παρουσία του κ. Δημήτρη Βουρβίδη-Κτηνιάτρου, συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαξίμου Χαρακόπουλου.

Συντονίστρια της Ημερίδας ήταν η κα Νίνα – Ασπασία Βλάχου, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης και Αλληλεγγύης Δήμου Κηφισιάς και Δημοσιογράφος

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της η Αντιδήμαρχος αρχικά έκανε αναφορά σε χαρακτηριστικά ποσοτικά μεγέθη που περιγράφουν το Δήμο Αγίας Παρασκευής (έκταση, πληθυσμός, επίπεδο μόρφωσης κατοίκων, μήκος αστικού οδικού δικτύου, κ. λ. π.).

Στη συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις που περιλαμβάνονται στο «Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδεσπότων Ζώων Συντροφιάς»,  το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε άριστη συνεργασία με  τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα του Δήμου κτηνιάτρους και το Σύλλογο Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής.

 Η Αντιδήμαρχος ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος ,το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών& θεραπειών, πρόγραμμα φιλοξενίας και περισυλλογής, προμήθεια τροφών, ηλεκτρονική σήμανση(Ν.4039/2012),προμήθεια φαρμάκων, πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και διανομή ενημερωτικού υλικού για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, σειρά παρουσιάσεων σε παιδικούς σταθμούς και στην παιγνιοθήκη ΑΜΕΑ, φροντίδα τραυματισμένων ζώων, ενημέρωση για τη σωστή ζωοφιλία στα σχολεία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και συνεργασία με εθελοντή συμπεριφοριστή-εκπαιδευτή ζώων για παροχή οδηγιών σε όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα.

Ακολούθως προσέθεσε τα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος τονίζοντας ότι από τον Ιανουάριο  έως και το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 στειρώθηκαν 37 αδέσποτοι σκύλοι (θηλυκά και αρσενικά) και 33 αδέσποτες γάτες, εμβολιάστηκαν 57 αδέσποτοι σκύλοι, ελέγχθηκαν ορολογικά 34 σκύλοι για νοσήματα που μεταδίδονται στον άνθρωπο, πραγματοποιήθηκαν αποπαρασιτισμοί έσω και έξω (εχινόκοκκος, τσιμπούρια , ψύλλοι) για 150 περίπου ζώα, διενεργήθηκαν διάφορες κτηνιατρικές πράξεις  σε 217 περιπτώσεις  αδέσποτών σκύλων, γατών(θεραπείες, τραυματισμένα, νοσηλείες) και εμβολιάστηκαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ που διαβιούν σε γνωστά στέκια της πόλης μας, εναντίον της λύσσας.

Τέλος, εξήρε τη συμβολή και την αμέριστη συμπαράσταση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα του Δήμου κτηνιάτρων οι οποίοι ακούραστα και υπομονετικά εργάζονται σε 24ωρη βάση , 7 ημέρες την εβδομάδα και συχνά κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες καθώς και του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής  , ο οποίος σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα επιτελεί σημαντικότατο έργο και συνδράμει καθοριστικά στο δυσβάσταχτο βάρος αυτού του έργου.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τις αφανείς και σεμνές προσπάθειες που αυτή η ομάδα επιτελεί» είπε, συμπληρώνοντας: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στους αθόρυβους εθελοντές της πόλης μας».

 —–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook