Απολογισμός και επανάληψη των όσων ακούσαμε πολλάκις τις τελευταίες ημέρες

IMG_2421 copy

Της Λένας Μαρκή

Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ομολογούμε ότι δεν αποκομίσαμε κανένα νέο στοιχείο από την Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής.

Ήταν αυτό ακριβώς που έλεγε και η θεματολογία: απολογισμός.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή μέσα στα όρια του Δήμου, μεγάλα έργα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, στην κοινωνική πολιτική που αναπτύχθηκε με τη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, του κοινωνικού μαγειρείου και του ανταλλακτήριου ρούχων, για την καλή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος με πλεονασματικό ισολογισμό παρόλες τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνά η χώρα. Μίλησε για προβλήματα, που όμως  αντιμετωπίζονται, στα σχολεία και δήλωσε πως εκτέλεσε επάξια την εντολή που του έδωσαν οι πολίτες όταν τον εξέλεξαν Δήμαρχο.

Ανακοίνωσε επίσης την λειτουργία νέας δράσης με τίτλο “Γυναίκα και Δημιουργία” η οποία θα στεγάζεται στα γραφεία της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας που θα αποτελούν τόπο συνάντησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας μόνο για γυναίκες.

Ο λόγος στην αντιπολίτευση και πρώτος ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος στο γνωστό μοτίβο για τα έργα που σχεδίασε μεν αλλά δεν είχε το τσαγανό να πραγματοποιήσει. Τον καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είναι δύσκολο να δεχτείς ότι ο άλλος πέτυχε εκεί που απέτυχες εσύ όταν είχες την ευκαιρία. Εν ολίγης απαξίωσε πλήρως το έργο της νυν δημοτικής αρχής λέγοντας ότι τα έργα που έγιναν ήταν δικά του σχέδια απλά δεν πρόλαβε ….

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής της ΝΙΚΗΣ, υπήρξε flat και ως συνήθως αναποφάσιστος αν κρίνουμε από τη δήλωσή του ότι ο κ. Σάρκουλας στον ΠΑΟΔΑΠ κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά …. άρχισε αμέσως να απαριθμεί όσα δεν λειτουργούν σωστά στον αθλητικό οργανισμό!  Κατηγόρησε τον Δήμαρχο για διαπλοκή με τα μέσα ενημέρωσης, ξέχασε όμως την πρόσφατη καταγγελία του Δημάρχου στο ΔΣ ότι εθεάθη στην Αγίου Ιωάννου “αγκαλιά” (ακριβή λόγια του Δημάρχου) με ιδιοκτήτη τοπικού ηλεκτρονικού ΜΜΕ. Μίλησε για αυστηρή κριτική, πολιτική κριτική που πρέπει να γίνει, ο ίδιος όμως δείχνει συνεχώς ότι δεν δέχεται οποιαδήποτε κριτική. Θα συμφωνήσω όμως με τη φράση του πως “ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό”.

Ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης πιάνοντας πάντα την κεντρική ιδέα μίλησε για μονότονο μάθημα .

Σειρά του κ. Κώστα Κουβόπουλου ο οποίος αφού μας ξάφνιασε λέγοντας ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να μην είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, αναφέρθηκε στους αγώνες που κάνει για να μην χαθούν ιδιοκτησίες του Δήμου όπως το Σιστοβάρη και το Ασημακοπούλειο, για το κολυμβητήριο και δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει. Ποιός νοιάζεται όμως για όλα αυτά; Όπως ο ιδιος μέτρησε εκείνη την ώρα στην αίθουσα βρίσκονταν 60 άτομα σε μια πόλη των 100.000 κατοίκων!

IMG_2425 copy

Πράγματι αν ρωτήσετε τους φίλους και τους γνωστούς σας δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν τα ίδια χιλιοειπωμένα λόγια τη στιγμή που η ζωή τους είναι ένας αγώνας και ένα ημερήσιο τρέξιμο. Ποιός από εμάς θα θυμάται ποιός σχεδίασε το κάθε κτήριο; Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ένας παιδικός σταθμός για τα παιδιά τους, ένα πεζοδρόμιο να περπατήσουν (άσχετα αν οι περισσότεροι πάνε πάντα από το δρόμο και σταθμεύουν εκεί τα αυτοκίνητά τους), μια γέφυρα για να μην πεθαίνουν από τα τροχαία.

Σ’ ένα τραγούδι πόσοι γνωρίζουν τον στιχουργό και τον συνθέτη; Τον τραγουδιστή όμως τον ξέρουν όλοι!

Αυτά αποτελούν μια εικόνα της συνεδρίασης. Πολύ σύντομα θα αναρτηθεί το video για να παρακολουθήσετε όλη την Ειδική Δημόσια συνεδρίαση.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook