Η Αγ. Παρασκευή ανάμεσα στους 14 Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “ΚΕΠ Υγείας”

πρόσκληση

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρίσκεται ανάμεσα στους 14  Δήμους που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας(ΚΕΠ Υγείας) .Το εγχείρημα αυτό ξεκινά πιλοτικά για 24 μήνες σε 14 Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ, μέσα στους οποίους ανήκει και ο Δήμος μας. Πρόκειται για μια καινοτομία που ξεκινά το ΕΔΔΥΠΠΥ για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όσον αφορά στη χάραξη στρατηγικής στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των πολιτών.

Τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους. Το πρόγραμμα αφορά τη «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας» και υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του  ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και οι 14 δήμαρχοι: Αγ.Παρασκευής  Β.Ζορμπάς, Αγ.Αναργύρων-Καματερού Ν.Σαράντης , Αλίμου Α.Ορφανός, Βύρωνα Ν.Χαρδαλιάς, Γαλατσίου Κ.Τσίρος, Γλυφάδας Κ.Κοκόρης, Ηρακλείου Π.Βλασσόπουλος, Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής, Μαραθώνα  Ι.Λουίζος, Μεταμόρφωσης Μ.Καρπέτας, Π.Φαλήρου Δ.Χατζηδάκης, Περιστερίου  Α.Παχατουρίδης και Πυλαίας-Χορτιάτη Ι.Καϊτεζίδης που ξεκινούν τα ΚΕΠ Υγείας στους δήμους θα δώσουν την πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των ΚΕΠ Υγείας στην Ελλάδα ,την Τρίτη 4/2/2014 και ώρα 11πμ ,στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook