Άνοιξε το τριώδιο.Οι Φαρισαίοι έχουν την τιμητική τους.Του Σπ. Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2

Τις τελευταίες ημέρες, μια ανακοίνωση του Δημάρχου δημιούργησε μια αναταραχή στους πολιτικούς παράγοντες της πόλεως αλλά και στους ελάχιστους (σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων) που ασχολούνται με τα τοπικά κοινά. Με την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος καλούσε Δημοτικό Σύμβουλο (χωρίς να αναφέρει όνομα) να τακτοποιήσει την οφειλή του προς τον Δήμο, την οποία πολλάκις είχε ειδοποιηθεί να τακτοποιήσει αλλά από απείθεια (όπως προκύπτει) δεν το έκανε.

Πριν προχωρήσω στο τι επακολούθησε, θα σας δώσω κάποιες λεπτομέρειες άγνωστες στους πολλούς, οι οποίες, όπως ήταν φυσικό, αποσιωπήθηκαν  από τους εν συνεχεία «διαρρήξαντας τα ιμάτιά των». Κατ΄αρχάς, υπάλληλος ο οποίος δεν μεριμνά για την είσπραξη εσόδων του Δήμου κινδυνεύει με απόλυση. Δήμαρχος ο οποίος γνωρίζει και δεν μεριμνά για τον ίδιο σκοπό, κινδυνεύει με έκπτωση λόγω παραβάσεως καθήκοντος. Κατά την άποψή μου, ορθώς ο Νόμος προβλέπει τόσο σοβαρές κυρώσεις. Φθάνει να σας πω, ότι στον δικό μας Δήμο υπήρχαν οφειλές πολιτών από τα έτη 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007 , μεγάλου συνολικά ύψους,  τις οποίες οι προηγούμενες Διοικήσεις δεν είχαν φροντίσει να εισπράξουν, για ευνόητους λόγους. Πολλές από αυτές, ήσαν από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας για τις οποίες είχαν δοθεί υποσχέσεις (πάλι για ευνόητους λόγους) από τους τότε διοικούντες, προς τους παραβάτες, ότι θα «τακτοποιηθούν» αλλά παρέμειναν απλές υποσχέσεις. Οι προσκλήσεις προς τους οφειλέτες, για την τακτοποίηση των οφειλών τους, έγινε από την παρούσα Διοίκηση, στα πλαίσια του «νοικοκυρέματος» των οικονομικών του Δήμου.

Εάν όμως αυτός που οφείλει είναι Δημοτικός Σύμβουλος και παρέλθουν δύο μήνες από την βεβαίωσή της οφειλής του, τότε κινδυνεύει με έκπτωση. Δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση εάν η οφειλή δεν έχει βεβαιωθεί ή έχει γίνει διακανονισμός αποπληρωμής, ο οποίος και τηρείται.

Στην προκειμένη υπόθεση, προκύπτει από την ανακοίνωση του Δημάρχου (την ουσία της οποίας ουδείς διέψευσε) ότι συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις που προβλέπονται για την πιθανή έκπτωση. Πέραν αυτού, προκύπτει διαρκής απείθεια. Και ας πούμε ότι δεχόμαστε ότι ο Δήμαρχος κακώς δεν ξεκίνησε την διαδικασία εκπτώσεως του Δημοτικού Συμβούλου, κακώς επέλεξε ως τελευταίο μέσον πιέσεως την έκδοση ανακοινώσεως. Και ας δεχθούμε επίσης αυτό που λένε οι κ.κ. Σταθόπουλος και Γιαννακόπουλος περί «σπιλώσεως» των Δημοτικών Συμβούλων. Ας δούμε όμως τι έκαναν αυτοί οι δύο.

Ο κ. Σταθόπουλος έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία αφ΄ενός κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι με τον τρόπο αυτό «σπιλώνει» ανθρώπους  αφ΄ετέρου   αφήνει αιχμές ότι δεν πρόκειται περί ενός αλλά περί πολλών  Δημοτικών Συμβούλων, συνεπώς διευρύνει τους «υπόπτους» και με τον τρόπο αυτό καθιστά την σύγχιση περί του ονόματος μεγαλύτερη. Το χειρότερο, συστήνει συγκάλυψη του θέματος αφού προτείνει την  πίσω από κλειστές πόρτες τακτοποίηση του θέματος, κρατώντας στο σκοτάδι τους πολίτες. Και εν συνεχεία, κάνοντας αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι κατηγορεί, αφήνει και αιχμές κατά  ιστοσελίδος (που δεν την κατονομάζει, σαν να μην έχει όνομα) για παράνομες και αήθεις συναλλαγές. Δεν την κατονομάζει, ούτε αναφέρεται ευθέως στο «παράνομον» και «αήθες», γνωρίζοντας ότι τίποτε τέτοιο δεν υπάρχει και ότι δεν είναι καιρός για μηνύσεις… Ειρήσθω εν παρόδω, ότι και στέλεχός του από τα πλέον προβεβλημένα, δημοσίως έγραψε επί λέξει: «Ευτυχώς κάποιοι κρατούν την σοβαρότητα τους και δεν χρησιμοποιούν αντίστοιχα τερτίπια κατά του κ. Δημάρχου γιατί τότε θα δούμε ποιανού το οπλοστάσιο έχει πιο πολύ πράμα ΕΤΣΙ?» Τι να εννοεί άραγε; Παρακολουθούν και καταγράφουν; Γνωρίζουν κάτι που δεν το λένε; Απειλούν με αντίποινα; Μέχρι στιγμής, εκτός των «ψιθύρων» που διασπείρουν στα καφενεία , δεν έχουν αποκαλύψει κάτι.

Ο κ. Γιαννακόπουλος πάλι, σε ένα διάλλειμα των, παλαιοκομματικού τύπου, προσπαθειών του να γεμίσει το αμφιθέατρο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ (λές και οι εκλογές κερδίζονται από αυτόν που κάνει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις) , είπε να βγάλει κι αυτός μια ανακοίνωση για να μην μείνει πίσω. Μετά από έναν  μικρό πρόλογο για το  θέμα του Δημοτικού Συμβούλου (πολύ λίγο φαίνεται να τον απασχολεί), ασχολείται με την εντιμότητα του Δημάρχου (που κατ΄αυτόν δεν είναι αλλά φαίνεται απλά ότι είναι) και με το ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ. ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ, για όσους δεν το ξέρετε, είναι το κληροδότημα που το άφησε ως Δήμαρχος να καταρρέει και δεν το αξιοποιούσε τις «χρυσές εποχές», για τους λόγους που πρώην αντιδήμαρχός του ισχυρίζεται (και δεν τον έχει διαψεύσει).

Και αμέσως μετά τους δύο αρχηγούς, βγαίνει και ο κ. Μαζίδης,  ο αρχηγός των αρχηγών (που του κάνουν τεμενάδες, συναγωνιζόμενοι μάλιστα μεταξύ τους για το ποιός θα κάνει τον πιο βαθύ), με δικό του κείμενο. Και ενώ είχε κι αυτός επιτεθεί στον Δήμαρχο για την ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους που οφείλουν στον Δήμο (χωρίς να αναφέρει  ονόματα), ρίχνοντας «μελάνι»  (συνήθης τακτική του). Αν ο κ. Μαζίδης ξέρει κάτι, να το πει ευθέως και με ονόματα. Δύσκολο βέβαια, γιατί απαιτεί «παντελόνια» που φαίνεται ότι είναι είδος υπό εξαφάνιση στην πόλη μας… Είδα μάλιστα κι ένα πρόσφατο δημοσίευμά του, στο οποίο ασχολείται με «σκουπίδια». Αυτό μάλιστα, είναι το κατ΄εξοχήν αντικείμενό του.

Το θέμα των πολιτικών αρχηγών  νομίζω δεν είναι αν «σπιλώθηκε» κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος, πολύ λίγο τους ενδιαφέρει. Άλλωστε, οι ίδιοι αυτοί, αρκετή «λάσπη» έχουν ρίξει εναντίον στελεχών τους που απεχώρησαν από την παράταξή τους. Το θέμα είναι ότι το γεγονός αυτό, είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποια επιπλέον (πέραν αυτών που ήδη έχει) προβλήματα ενδοπαραταξιακά στον έναν. Και αυτό τον καίει. Τον άλλον, μάλλον τον έκανε να χαίρεται. Θα δείξει σύντομα…

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook