Η συμμετοχή είναι υποχρέωση. Της Μαργαρίτας Δημητρίου

Μαργαρίτα Δημητρίου-ΚαβρουδάκηΟι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές βρίσκουν τη χώρα, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι πολίτες, όλοι μας, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις μέσα σε ένα τοπίο στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης για την χώρα και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εντατική: με μεγάλες μειώσεις πόρων και με επιτροπείες που μας επιβάλουν τα μνημόνια.
Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή όλων είναι υποχρέωση. Υποχρέωση για να αλλάξουν τα πράγματα και στο Δήμο μας, που απαξιώνεται καθημερινά από τη Δημοτική Αρχή Ζορμπά.
Τα τρία τελευταία χρόνια παρακολούθησα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, την δραστηριότητα της παράταξης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» και του επικεφαλής της Γιάννη Σταθόπουλου.
 Είδα συνέπεια, συνέχεια και αγωνιστική στάση, από το δύσκολο μετερίζι της αντιπολίτευσης, στο σύνθημα να « υπερασπιστούμε την κοινωνία».
 Είδα πολλαπλές δράσεις ουσιαστικής αλληλεγγύης, πολίτες εθελοντές που ανιδιοτελώς προσφέρουν, ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή στάση «αντιπολιτευτικής μιζέριας»
Και όντας δεκαπέντε χρόνια στα κινήματα αλληλεγγύης, γνωρίζω τη δυσκολία τέτοιων κινήσεων, ιδιαίτερα χωρίς «ομπρέλα».
Έτσι συνεκτιμώντας , το ήθος, την καθημερινή παρουσία και τη συνεχή δράση της Κίνησης όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που αναγνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία, αποφάσισα να συμμετέχω στην παράταξη της ΝΙΚΗΣ. Σε κοινή μας απόφαση με τον Γιάννη Σταθόπουλο, συμμετέχω και στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, με στόχο να κάνουμε το Δήμο μας ένα Δήμο που θα στέκεται δίπλα στο πολίτη με αλληλεγγύη και όραμα.

Δημητρίου-Καβρουδάκη Μαργαρίτα
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook