Ανάπτυξη και αξιοποίηση προγράμματος ανταπόδοσης ανακύκλωσης στο Δήμο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε υλοποίηση της σύμβασης η οποία υπεγράφη τον Νοέμβριο 2013 από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, με την εταιρεία «ΦΑΙΔΡΑ Μ.Ε.Π.Ε.»,  με τίτλο «Σύμβαση συνεργασίας σε ανάπτυξη και αξιοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος ανταπόδοσης ανακύκλωσης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής», ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τη εταιρία «ΦΑΙΔΡΑ Μ.Ε.Π.Ε.», δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες  να παραδίδουν παλαιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σε συνεργείο της «ΦΑΙΔΡΑ Μ.Ε.Π.Ε.», το οποίο θα επισκέπτεται την οικία τους.

image_gallery

 

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της ως άνω σύμβασης είναι η συνεργασία του Δήμου μας με την εταιρεία «ΦΑΙΔΡΑ Μ.Ε.Π.Ε.», στην κατ’ οίκον αποκομιδή απορριμμάτων και ειδικότερα στη  συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικού-ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) οικιακών χρηστών, εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής (βάσει της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου). Η διάρκεια της σύμβασης είναι πενταετής.

 

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, η «ΦΑΙΔΡΑ» αναλαμβάνει την τοποθέτηση κοντέινερ και κάδων σε έξι σημεία τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, καθώς και την διάθεση και παροχή όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και αναλωσίμων για τη σωστή λειτουργία των κάδων.

Αναλαμβάνει επίσης την παροχή των υπηρεσιών και εργασιών εγκατάστασης, χρήσεως, λειτουργίας και διαχείρισης του προγράμματος, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, και την οργάνωση εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στην κεντρική πλατεία.

 

Τονίζεται ότι όλα τα παραπάνω παρέχονται «άνευ ανταλλάγματος», ως εκ τούτου με μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας.

Ο Δήμος μας δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως οικονομική υποχρέωση έναντι της «ΦΑΙΔΡΑ» και δεν οφείλει καμία αμοιβή, αποζημίωση ή άλλο χρηματικό αντάλλαγμα, δεδομένου ότι ρητώς αναγράφεται στη σύμβαση ότι η εταιρεία θα παράσχει  τις αναλαμβανόμενες υποχρεώσεις με δικά της μέσα, δαπάνες και ευθύνη.

 

Ο Δήμος μας αναλαμβάνει μόνο την υποχρέωση παραχώρησης των χώρων που θα εγκατασταθούν οι κάδοι η και τα κοντέινερ και της εξασφάλισης της αναγκαίας ηλεκτρολογικής παροχής-εφόσον απαιτηθεί-για την υλοποίηση του προγράμματος.

Επίσης, στη βάση της  συνεργασίας με το  Δήμο μας η εταιρία «ΦΑΙΔΡΑ Μ.Ε.Π.Ε.», προσφέρθηκε να γίνει χορηγός του Κοινωνικού μας Μαγειρείου.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

·           ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ/ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : ΤΗΛ. 213 2004 539213 2004 539,www.agiaparaskevi.gr

·           ΦΑΙΔΡΑ Μ.Ε.Π.Ε : ΤΗΛ.210 4614940,FAX. 210 4627564, www.phaedra.gr

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook