Πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία για τη σωστή ανάπτυξη ζωοφιλίας

paroysiash2014+apokr.bref 010

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία,  το πρόγραμμα ενημέρωσης για την σωστή ανάπτυξη της ζωοφιλίας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω  της άριστης συνεργασίας του Δήμου μας με την Ελληνική Κτηνιατρική  Εταιρεία .

Από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία συμμετείχε η Πρόεδρος κα.Λουκάκη Κατερίνα, το μέλος Δ.Σ κ. Χιωτάκης Θεόδωρος και οι παρακάτω εθελοντές κτηνίατροι της περιοχής μας: Παπαδοπούλου Ελευθερία-Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών, Σούσου Άννα, Ρούση Βασιλική, Αγγελάκη Ελένη και Περάκη Γρηγορία.

aimodosia+paroysfil 012

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: το 9ο Δημοτικό στα Πευκάκια με τη συμμετοχή του κ. Χιωτάκη, το 7ο Δημοτικό στο Παράδεισο με τη συμμετοχή της κ. Παπαδοπούλου , το 3ο  Δημοτικό στο Τσακό με τη συμμετοχή των κ. Περάκη , Αγγελάκη και Παπαδοπούλου , το 8ο δημοτικό με τη συμμετοχή των κ.  Ρούση , Αγγελάκη και Παπαδοπούλου  και το 4ο  και 10ο δημοτικό στο Κοντόπευκο με την συμμετοχή των κ.Σούσου και Παπαδοπούλου.

Επίσης ,με την συμμετοχή των κ. Μαούνη  Μαίρης και Γρεκούση Μαρίας από την Διεύθυνση  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, ενημερώσαμε τα σχολεία, για το πρόγραμμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» του Δήμου μας  το οποίο περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών, θεραπειών
  • Πρόγραμμα φιλοξενίας και περισυλλογής
  • Προμήθεια τροφών, ηλεκτρονικής σήμανσης (Ν.4039/2012)
  • Προμήθεια φαρμάκων
  • Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων

 parouzoon2014 055

Σε όλα τα σχολειά έγιναν ξεχωριστές  παρουσιάσεις σε πολλά τμήματα και τάξεις με προβολή διαφανειών και διαδραστικά παιχνίδια. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, εκπαιδευτικού περιεχομένου και κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον  των μαθητών μέχρι το τέλος.

Το μήνυμα της παρουσίασης ήταν ότι ο σεβασμός προς τα ζώα καταδεικνύει το  σεβασμό μας προς τις ανθρώπινες αξίες. Κατά τη διάρκειά της, τα μέλη διδάχθηκαν πως πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, να συνυπάρχουμε ισότιμα με όλα τα ζώα του πλανήτη μας, να τα φροντίζουμε και να τηρούμε με συνέπεια τις  υποχρεώσεις μας απέναντί τους.

Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων η Αντιδήμαρχος κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου εξήρε την  μεγάλη συμβολή της συνεργασίας του Δήμου με το Σύλλογο ζωόφιλων Αγ. Παρασκευής και τους  κτηνιάτρους της περιοχής μας.

Παρών στην παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό ήταν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο  οποίος συνεχάρη την ομάδα για την πρωτοβουλία και την άρτια εκτέλεση του προγράμματος.

parouzoon2014 027

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook