Συλλαλητήριο μπροστά στην ΕΡΤ απόψε, 9 μήνες μετά το κλείσιμο

ΕΡΤ Α copy

Συμπληρώνονται σήμερα 9 μήνες από το κλείσιμο της ΕΡΤ και η  ΠΟΣΠΕΡΤ διοργάνωσε  συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, δίνοντας το στίγμα ότι ο αγώνας για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ στόχος είναι «το πρώτο δημόσιο κοινωνικά ελεγχόμενο αγαθό, μια ραδιοτηλεόραση – πρότυπο που θα αξίζει να τη ζεις και να τη συνδιαμορφώνεις».

ΕΡΤ 1 copy

Έτσι από τις 6:00 το απόγευμα τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ- οι πρώην εργαζόμενοι που εκδιώχθηκαν βάναυσα-μαζί με πολίτες που τους συμπαραστέκονται, άρχισαν να συγκεντρώνονται στη Λ. Μεσογείων και έμειναν εκεί ακόμα κι όταν πια είχε νυχτώσει.

ΕΡΤ 4 copy

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:

«Στις 11 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 9 μήνες αγώνα. Ενός αγώνα που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, γιατί εμείς τις πληρώνουμε.

»Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη κυβέρνηση τους επιφυλάσσει την δική μας τύχη. Κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο πριν 4 μήνες, όμως κρατάμε σε λειτουργία την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς και κερδίσαμε το ERTOPEN, χωρίσαμε με μερικούς… “συναδέλφους” αλλά ενωθήκαμε με αγωνιστές και αγωνίστριες και χάσαμε πολλές από τις ψευδαισθήσεις μας.

»Και τώρα; Τώρα και πάντα ο αγώνας δίνει την νίκη. Τίποτα δεν μας σταματά.

»Ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα ματ, ούτε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε το “μαύρο στην ΕΡΤ” νόμιμο!!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ξανανοίξουμε την ΕΡΤ.

»Συνεχίζουμε μέχρι να ξαναγίνει η ΕΡΤ αυτό που ήταν όλο το καλοκαίρι, ο τόπος συγκέντρωσης του κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και την αυτοδιαχείριση. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει η ΕΡΤ το πρώτο δημόσιο κοινωνικά ελεγχόμενο αγαθό, μια ραδιοτηλεόραση – πρότυπο που θα αξίζει να τη ζεις και να τη συνδιαμορφώνεις.

»Συνεχίζουμε γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών του, για μια κοινωνία με ισονομία, ελευθερία και ανθρωπιά.

»Την Τρίτη 11 Μαρτίου επαναδιεκδικούμε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με ένα συλλαλητήριο ενάντια στην εκτρωματική ραδιοτηλεόραση του Παντελή Καψή και των κολλητών, της κυβέρνησης των μνημονίων και των ΜΑΤ.

»Σας καλούμε την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 6 μ.μ. να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας, τις διαφορές μας σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε το “μαύρο” που επιβάλουν στις ζωές μας».

ΕΡΤ 2 copy

ΕΡΤ 5 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook