Απάντηση του Δημάρχου σε «προβοκατόρικο» δημοσίευμα για δήθεν «κίνδυνο» να κλείσει το 1ο Γυμνάσιο

Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Θεωρώ ανυπόστατο και «προβοκατόρικο» δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας με θέμα τον δήθεν «κίνδυνο» να κλείσει το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και να συγχωνευθεί με το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.IMG_2553

Κατόπιν προσωπικής μου επικοινωνίας με τους Διευθυντές των 1ου και 5ου Γυμνασίου και σε ερώτημά μου εάν θεωρούν πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, μου απάντησαν κατηγορηματικά ότι δεν δίνουν καμία πιθανότητα. Αιτιολογώντας δε την κατηγορηματική τους απάντηση έθεσαν υπ’ όψιν μου τα παρακάτω στοιχεία :

1) Τα δύο Γυμνάσια (1ο και 5ο) έχουν σήμερα αθροιστικά 348 μαθητές (158+190). Οι αίθουσες που διαθέτει το 5ο Γυμνάσιο για διδασκαλία είναι 12.
2) Οι μαθητές της 6ης τάξης Δημοτικού από τα γειτονικά σχολεία, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα αιτηθούν εγγραφής στο 5o Γυμνάσιο είναι πολύ περισσότεροι από τους μαθητές που θα αποφοιτήσουν από την 3η τάξη των Γυμνασίων.

Αυτονόητο είναι ότι ο συνολικός αριθμός μαθητών των δύο παραπάνω Γυμνασίων θα υπερβεί κατά πολύ το σημερινό άθροισμα των 348 μαθητών.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω, όπως το γνωρίζει και το σύνολο της σχολικής κοινότητας, ότι ο ανώτατος επιτρεπτός αριθμός μαθητών ανά τάξη με βάση το Νόμο είναι 28 μαθητές.
Συμπέρασμα: Εάν κλείσει το 1ο Γυμνάσιο οι μαθητές που θα “συσσωρευτούν” στο 5ο Γυμνάσιο, κατανεμημένοι στις διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας θα υπερβαίνουν ανά τάξη το επιτρεπτό από το Νόμο όριο.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της πόλης μας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Με βάση λοιπόν την απλή λογική και όχι ανυπόστατα δημοσιεύματα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει ούτε αυτό αλλά ούτε και κανένα άλλο σχολείο της πόλης μας.

Απευθυνόμενους στους Γονείς και Κηδεμόνες, στο Εκπαιδευτικό και Διοικητικό προσωπικό των σχολείων και στους μαθητές, τους καλώ προκειμένου να ενημερώνονται υπεύθυνα, ουσιαστικά και αντικειμενικά για τα θέματα που τους απασχολούν να απευθύνονται απευθείας στο Δήμο και να αποφεύγουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα που μόνο σύγχυση προκαλούν.

Με εκτίμηση,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook