Η Αγία Παρασκευή ψήφισε εμπιστοσύνη, σταθερότητα, σιγουριά, Βασίλη Ζορμπά το Δήμαρχο των Έργων & της Ευθύνης (VD)

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε χθες βράδυ ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  Βασίλης Ζορμπάς, από τους δημότες. ομιλια πλατεια 16-5-14 copy

Σε μία συγκέντρωση μεγαλειώδης υπό τους ήχους του “Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη, σε κλίμα ενθουσιασμού ο Βασίλης Ζορμπάς μίλησε στην ψυχή των πολιτών. Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής επικρατούσε το αδιαχώρητο από την παρουσία 800 και πάνω ανθρώπων που ήρθαν ν’ ακούσουν το Δήμαρχό τους τον δικό τους Βασίλη, αψηφώντας την αρχική βροχή, που και αυτή σταμάτησε για χάρη του Δημάρχου.

Εκείνος δεν αναλώθηκε στο παρελθόν και στην κατάσταση που παρέλαβε την πόλη. Ούτε σε υποσχέσεις ανεφάρμοστες. Ήταν ο γνωστός, τίμιος, ντόμπρος και αξιόπιστος Ζορμπάς, που από τις εκλογές του 2010 έως σήμερα, ότι είπε το έκανε πράξη.

Λέγοντας ότι  “μέχρι χθες ήμασταν ακροατές λόγων. Σήμερα είμαστε θεατές έργων”

προχώρησε μπροστά και τους έδειξε το μέλλον. Τους εξήγησε ότι το πρώτο διάστημα δεν τον έβλεπαν στην πόλη, γιατί είχε στρωθεί στη δουλειά στο Δημαρχείο -είχε και έναν Καλλικράτη να αντιμετωπίσει-. Όμως η πόρτα του ήταν, είναι και θα είναι παντα ανοικτή για όποιον τον χρειάζεται.

IMG_8963 copyΜίλησε για την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου και τον μεγάλο αγώνα που έδωσε αυτός και η ομάδα του για να ισορροπήσει το Δήμο και να μειώσει τα χρέη σε σημείο που να θεωρείται πλέον υγιής.

Αναφέρθηκε για την προσφορά των τριών Νομικών Προσώπων, για τους παιδικούς σταθμούς που ανταπεξήλθαν επάξια στην κρίση, μειώνοντας τα τροφεία και συνεχίζοντας να προσφέρουν την ίδια ποιοτική φροντίδα στα μικρά παιδιά της πόλης, για τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό, που νομιμοποίησε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του κυλικείου στη Νότου (που για χρόνια ήταν αίτημα των κατοίκων) και για την Δημοτική Βιβλιοθήκη-Μουσείο Α. Κοντόπουλος και τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε.

Παρόλο που κατηγορήθηκε για τα Εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο, αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν με διαφάνεια και ποιότητα.

Αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που δημιούργησε κατά τη Δημαρχιακή θητεία του (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Ανταλλακτήριο Ρούχων) και που βοηθούν τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Το σημαντικότερο είναι τα έργα που επιτέλους γίνονται στην πόλη μετά από 25 και πάνω χρόνια απραξίας. Ο μεγάλος Β/Ν σταθμός στα Πευκάκια, η γέφυρα Γελαδάκη, η βιοκλιματική του Τσακού, η Ελ. Βενιζέλου και η βιοκλιματική του Κοντοπεύκου.

Το πιο σημαντικό όμως έργο ήταν η παραχώρηση του οικοπέδου για τη Στέγη των ΑΜΕΑ.

Ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι παρά τις μειώσεις μισθών που υπέστησαν συνεχίζουν να εργάζονται με σοβαρότητα και να κάνουν το καθήκον τους.

Μίλησε και για δύο μεγάλα εγκλήματα που έγιναν στην πόλη από τους προκατόχους του, το χάσιμο του Μετρό από την κεντρική πλατεία (για το οποίο οι υπαίτιοι ζητούν τώρα να εκλεγούν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι) και για το κολυμβητήριο που ξεκίνησε παράνομα, χάθηκαν πάρα πολλά χρήματα χωρίς αποτέλεσμα και τώρα στοιχειώνει την πόλη μας.

Όλο αυτό το διάστημα κατηγορήθηκε σφοδρά, όμως δεν έδωσε σημασία και συνέχισε να εργάζεται για το Δήμο. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει πραγματοποιώντας μεγάλα έργα για την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών. Θα κατασκευαστούν ακόμα δύο νέοι παιδικοί σταθμοί, ένα Γυμνάσιο, βιοκλιματική ανάπλαση της περιοχής της Νέας Ζωής, παρεμβάσεις σε δρόμους και πεζοδρόμια των άλλων περιοχών. Όμως το μεγάλο στοίχημα που θα αλλάξει τη μορφή της Αγίας Παρασκευής θα είναι η κατασκευή του Δημαρχείου, του Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια και η ανάπλαση του πρ. στρατοπέδου Σπυρούδη. Γι΄αυτό δήλωσε ότι χρειάζεται τους δημότες, ζήτησε τη στήριξή τους και καταχειροκροτήθηκε.

Σας χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε, είπε.

upopsifioi2014
Αγία Παρασκευή, η πόλη μας: οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές 2014

Στο τέλος παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της παράταξης, ζητώντας από τους δημότες να τους εμπιστευθούν το ίδιο όπως εκείνον γιατί τους γνωρίζει και όπως οι προηγούμενοι, έτσι και οι νέοι θα σταθούν σωστοί, σοβαροί και τίμιοι.

Ακόμα είπε στο ψηφοδέλτιο να βάλουν όλοι τρεις σταυρούς και όχι λιγότερους, για να αναγνωριστεί η αξία και ο κόπος των υποψηφίων.

Η εκδήλωση έκλεισε πανηγυρικά, γιατί η ανταπόκριση του κόσμου έδωσε δύναμη, αισιοδοξία και αίσθηση επιτυχίας για τις επικείμενες εκλογές. Ο κόσμος αναγνώρισε το Δήμαρχο των Έργων & της Ευθύνης και του υποσχέθηκε να τον στηρίξει.

Το Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής δεν μπορεί χωρίς τον Ζορμπά των έργων.

Παρούσα και η Έλλη Παπαγγελή υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον κ. Κουμουτσάκο που δημόσια μέσω της ιστοσελίδας μας δήλωσε τη στήριξή της στον Βασίλη Ζορμπά.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook