Ένα αξιόλογο άρθρο του Θωμά Πολίτη με σημαντικές επισημάνσεις για τους Δημάρχους

Thomas PolitisΘα ήθελα να συγχαρώ τον νέο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο αλλά και τον απερχόμενο Βασίλη Ζορμπά…
Το αποτέλεσμα δεν θα το χαρακτηρίσω «ντέρμπυ» αλλά μια δίκαιη Νίκη και για τους δύο, για τον Γιάννη που αν δεν κάνω λάθος, και αν κάνω να με διορθώσει κάποιος, 16 χρόνια μετά από την πρώτη του αναμέτρηση κερδίζει τον Δήμο και για τον Βασίλη ο οποίος μετά από την θητεία του καταφέρνει να διατηρεί ένα μεγάλο ποσοστό. Το γεγονός ότι ο Νέος δήμαρχος δεν εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία δείχνει πως πραγματικά ο απερχόμενος κάτι έχει κάνει για αυτόν τον τόπο αλλά οι δημότες ζητούν ακόμα περισσότερα και έτσι η δουλειά του νέου γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Έχοντας ζήσει και εγώ αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, και έχοντας νοιώσει την διαφορά στην τοπική διακυβέρνηση πιστεύω και ελπίζω πως ο Γιάννης θα φέρει την διαφορά. Το συνδυασμό στήριξαν στελέχη που πραγματικά έχουν αλλάξει την Αγία Παρασκευή και ελπίζω να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους αλλά πάνω από όλα αντάξιος των προσδοκιών των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.
Η Αγία Παρασκεύη, έχει βέβαια ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν μιλάω ούτε για το Σιστοβάρη, ούτε για την Βίλλα Ιόλα, ούτε για το κολυμβητήριο (που πραγματικά αν μετά από την ερχόμενη πενταετία συνεχίσει να είναι έτσι θα παω να το φτιάξω μόνος μου παρκο!) αλλά κάτι δραματικά ποιο σημαντικό….. Η Αγία Παρασκευή είναι ένα χωριό (στο δημοτολόγιο) με πληθυσμό μεγαλούπολης και αυτό κάνει δύσκολο το κάθε τι, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΡΑΦΤΕΊΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, αλλιώς είναι αδύνατο να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην πόλη μας, κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να απαιτήσει το οτιδήποτε με ένα τόσο μικρό δημοτολόγιο, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από την πόλη μας αν οι ίδιοι δεν την στηρίξουμε!
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως ψήφισα και περιμένω ανταπόδοση και δεν ντρέπομαι να το πω, δεν ψήφισα δήμαρχο ούτε επειδή είναι όμορφος, ουτε επειδή είναι σεξυ ούτε επειδή είμαι δεξιός ή αριστερός ψάλτης!
Θέλω:
1) Ο νέος δήμαρχος να ασχοληθεί με τα χρόνια προβλήματα της Αγιας Παρασκευής
2) Να συνεχίσουν να μας χαιρετάν οι Δήμαρχοι, νυν και τέως δημαρχοι και χωρίς να έχουμε προεκλογική περίοδο
3) Να μην αλλάζουν λάμπες και να μην πλένουν τους κάδους κάθε 5 χρόνια
4) Να κλείσουν καμιά λακκούβα στην Ασημακοπουλου γιατί ειδικά όσοι οδηγούμε ποδηλατο έχουμε θέμα
5) Θερμή παράκληση και αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα για δημάρχους και περιφερειάρχες, οι απερχόμενοι να τελειώσουν κατά τον δυνατόν τα έργα τους πριν πανε διακοπες γιατί εμείς τα έχουμε πληρώσει….. μην μείνουν οι σκαλωσιές στην Μεσογείων όπως το κολυμβητήριο……..

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook