Έγγραφο Μιχελάκη για να επισκευαστούν οι παιδικές χαρές

Κάλεσμα στους δήμους να προχωρήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης, μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης, όπου έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί.

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους της χώρας, ο υπουργός προτάσσει την πραγματοποίηση δαπανών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις παιδικές χαρές, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι με έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός την 1η Μαΐου, ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook