Επιστολή του Δημάρχου κ. Ζορμπά σχετικά με επικείμενη συγχώνευση των 5ο & 11ο Δημοτικών

                                 

Προς:                                                        

Υφυπουργό  Παιδείας &Θρησκευμάτων κ. Κεδίκογλου

Κοινοποίηση:

Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςκ. Βεντήρη

                                                                 

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το σχέδιο συγχώνευσης των συστεγαζόμενων 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής  (Χέλμειο) για τους παρακάτω πολύ σημαντικούς λόγους:

1)    Το Σχολικό Συγκρότημα το οποίο σήμερα στεγάζει τα 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής, καθώς και το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής διαθέτει περιορισμένο χώρο σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών. Σημειώνεται ότι ο αύλειος χώρος είναι ήδη μικρός για τους 330 μαθητές που τον χρησιμοποιούν.

2)    Λόγω της οικονομικής κρίσης ο αριθμός των μαθητών που αιτούνται εγγραφή στα Δημόσια Σχολεία της πόλης μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.

3)    Έχει ήδη δεσμευθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής οικόπεδο επί των οδών Πατρόκλου και Γούναρη  προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση, μέσω ΟΣΚ, σχολικού κτιρίου για την στέγαση του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης  του οικοπέδου, που ήταν η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και ο χαρακτηρισμός του ως «Χώρος Σχολείου». Με βάση το ΦΕΚ 163/3-5-2010,υπήρξε τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην Αγία Παρασκευή (Ο.Τ.24-Χώρος Σχολείου).Έχει επίσης δοθεί έγκριση καταλληλότητας από το ΣΧΟΠ.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε πολύ να μην προχωρήσετε στην συγχώνευση των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Με εκτίμηση,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Υ.Γ. Στην παρούσα επιστολή επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ 163/3-5-2010

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook